Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les cooperatives creades per alumnes de cinc escoles vendran els seus productes a un mercat local

Escoltar

Les cooperatives creades per alumnes de cinc escoles vendran els seus productes a un mercat local

El mercat local se celebrarà el divendres 9 de juny al Parc CentralEl projecte de les cooperatives escolars Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) culmina aquest curs 2016-2017 amb la posada en marxa d’un mercat local que es farà el proper divendres 9 de juny, de 17 h a 20 h, al passeig de Mossèn Joan Plandolit que es troba a l’espai firal del nou Parc Central. 
El CUEME és un projecte de la Diputació de Barcelona que compta amb el suport del Pla Educatiu d’Entorn de la Direcció d’Ensenyament i el Cafè de Mar del Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró.
Les escoles que participen en el CUEME amb les cooperatives que han creat són les següents:
-Escola Àngela Bransuela: 6COOP i Infinity Kids- Escola Josep Manuel Peramàs: Cooperamàs i Supercooper-Escola La Llàntia: Ecotenda26, Mans d’Or, 27Habilitats i Nostro Mondo- Escola Camí del Mig: Cooperanins i Pokeart-Escola Valldemia: MATDAB, Artesanhous, 6COP
Tots els productes artesanals elaborats pels 320 alumnes que han constituït aquestes 13 cooperatives es vendran amb la intenció de recaptar diners per les següents entitats: Fundació Maresme, Creu Roja, SPAM (Societat Protectora d’Animals), Càritas Interparroquial de Mataró, Associació Actays, RASD (entitat de suport als infants amb discapacitat visual als camps de refugiats saharauis) i Joan Petit (entitat per investigar sobre el càncer infantil).
Durant el projectes, els alumnes segueixen tot el procés de creació d’una empresa i es reparteixen les tasques i funcions. Per fer difusió del mercat del 9 de juny, els alumnes han anat a Mataró Ràdio i a M1TV a fer promoció.
A banda del mercat local, l’acte de cloenda està previst que se celebri el 16 de juny al TecnoCampus Mataró-Maresme.