Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Dissantes celebren cinc anys de lluita per trencar la barrera de la diferència

Escoltar

Les Dissantes celebren cinc anys de lluita per trencar la barrera de la diferència

Dissabte 3 de juny es presenta “Jo sóc com tu”, la cançó que milers de persones ballaran a l’uníson a la Flashmob del 22 de juliolEl regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i el director gerent de la Fundació El Maresme, Albert Vidal, han presentat aquest matí els diferents actes que formen Les Dissantes, que enguany arriba a la cinquena edició. Durant la tarda i la nit del 22 de juliol hi haurà activitats infantils, la tradicional flashmob i una marató de concerts amb destacats noms de la música del país i de l’estat. Abans però, dissabte 3 de juny, es farà la festa de presentació del “Jo sóc com tu”, el lema de la festa, la cançó que cada any ballen milers de persones per trencar les barreres de la diferencia.
La Fundació el Maresme és una entitat amb més 50 anys de recorregut que promou la inclusió social i la participació activa de les persones amb discapacitat Intel·lectual i que ho està treballant, entre d’altres vies, a través del Projecte Santi, nascut el setembre del 2012. El projecte es visualitza amb el personatge d'en Santi. Les Dissantes suposen un punt d’inflexió en la visibilitat de les persones amb discapacitat Intel·lectual de la comarca del Maresme i en la participació i solidaritat de la societat envers aquest col·lectiu.
Tot i que encara falta més d’un mes i mig perquè arribi el gran dia, la Fundació el Maresme ja començarà a ambientar els cinc anys de Dissantes el proper dissabte 3 de juny. A partir de les 17.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, hi haurà activitats pels menuts, xocolatada, classes obertes de swing i, sobretot, la presentació del “Jo sóc com tu”. Enguany el grup Canteca de Macao signa aquesta cançó que milers de persones ballaran a la flashmob durant Les Santes.
La festa del cinquè aniversari serà el 22 de juliol i oferirà més de 12 hores d’activitats per a totes les edats. A partir de les 17.30 h, a l’Espai Firal del Nou Parc Central hi haurà activitats i jocs infantils, fins que arribi el moment de la Flashmob Dissantes, a les 20.30 h. Tot seguit, una xaranga acompanyarà els assistents al Parc Central on es faran els concerts.
La nit musical i solidària començarà amb un sopar amb en Santi, la icona de les Dissantes, amb l’acompanyament de les cançons de Jo Jet i Maria Ribot. A partir d’aquí la nit anirà guanyant intensitat per anar veient, un darrera l’altre, a grans grups de l’escena catalana i estatal. Continuaran els Animal, grup revelació de l’any passat, i la seva combinació de pop, reggae i soul. Tot seguit sonarà el rock enèrgic dels Exceso i l’aparició dels caps de cartell d’enguany, el grup Canteca de Macao que prometen una bona estona de música mestissa. La nit avançarà amb el ritme sureny i sincopat dels mataronins The Cabrians, per acabar amb la sessió musical a càrrec del duo de Dj’s Bipolar.

Les activitats són gratuïtes i els diners que es recullin a les barres i a través dels elements de marxandatge seran destinats a la sostenibilitat de l’activitat i a projectes per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat Intel·lectual.
Durant aquests cinc anys de Dissantes han estat diferents els grans noms musicals de l’escena catalana que han col•laborat amb aquesta festa solidària. És el cas de Txarango, La Pegatina Catarres, Buhos, Strombers, D’Callaos i Bongo Botrako, entre d’altres.