Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Estrena dona el tret de sortida al pròleg de la Festa Major

Escoltar

L'Estrena dona el tret de sortida al pròleg de la Festa Major

L'Herald proclama aquesta tarda la proximitat de Les Santes

El preàmbul de Les Santes s’iniciarà aquesta tarda amb el primer acte oficial de la Festa Major, L’Estrena. L’alcalde, David Bote, lliurarà la Proclama de la Festa Major a l’Herald, l’emissari institucional que va a quatre punts de la ciutat a anunciar la proximitat de les festes en honor a les patrones de Mataró, Juliana i Semproniana.

 


L’Estrena començarà a les 18 h amb un acte institucional al Saló de Sessions de l’Ajuntament. L’estrenador d’enguany és Daniel Vilarrúbias, arxiver, historiador i membre de la Confraria de Campaners de Catalunya, que oferirà la conferència “El toc de campanes com a senyal de festa”. Vilarrúbias farà una dissertació sobre l’univers de les campanes, de com des de fa segles els seus tocs han marcat el ritme de la vida de les poblacions, en tots els seus àmbits, i incidirà en la seva funció com a senyal de festa a Mataró.

 


A continuació, un cop finalitzada la conferència, tindrà lloc la Proclama. L’alcalde, en nom de tot el consistori, cridarà l’Herald perquè estingui la proclama que anuncia que la festa s’apropa. L’Herald recorrerà el centre històric de la ciutat acompanyat de les Trampes i els flabiolaires, versant sobre la festa mataronina d’enguany. Durant el recorregut es repartirà el programa d’actes de butxaca.

 


L'acte es podrà seguir en directe a través d’m1tv.

 


Cap a les 19.15 h, tot just després que l’acte institucional hagi il•lustrat sobre les campanes com a senyal de festa, des de la Basílica de Santa Maria arribarà el primer Toc de Novena. Les campanes que porten el nom de les patrones Juliana i Semproniana, acompanyades de les altres tres -Montserrat, Carme i Miquela- repicaran cada dia fins la Diada de Festa Major, 27 de juliol, per anunciar la proximitat de la celebració.

 


Afectacions al trànsit

La celebració de l’Estrena comportarà afectacions al trànsit entre les 18 i les 21 h. Així doncs, es tallarà la circulació a la Riera (entre la Muralla de la Presó i la Muralla de Sant Llorenç), carrer de Sant Josep, Muralla de Sant Llorenç i plaça de l’Ajuntament, on tampoc no s’hi podrà estacionar.