Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Miquel Biada i l’empresa Multivac signen un conveni de col·laboració

Escoltar

L'Institut Miquel Biada i l’empresa Multivac signen un conveni de col·laboració

L'empresa es compromet a contractar cinc estudiants d’FP Dual durant tres anys

L’alcalde, David Bote, ha presidit aquest divendres 17 de març la signatura del conveni de col·laboració a través del qual l’empresa Multivac es compromet a contractar un total de 15 estudiants de cicles formatius de grau mitjà i superior de caràcter dual de l’Institut Miquel Biada en els propers tres anys, a raó de cinc alumnes per any. El conveni l’han signat el regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell, i el director de la planta de Sant Cebrià de Vallalta de Multivac Production Spain, SL, Txus Baquero. A l’acte també hi ha assistit la directora del centre, Fàtima Prat.




Aquest conveni significa un pas més en l’aposta per promoure la formació dual, que combina els estudis a l’aula amb pràctiques remunerades en empreses. Així doncs, Multivac oferirà estades a l’empresa als alumnes dels cicles formatius vinculats a aquest conveni, mitjançant contractes laborals o beques, perquè puguin compaginar els seus estudis amb una feina al llarg del cicle formatiu. El contracte de formació i aprenentatge es farà a alumnes menors de 30 anys i, el salari que percebran, serà d’acord amb el conveni propi de l’empresa. Multivac també es compromet a col·laborar amb l’Institut per establir una borsa de treball per facilitar la inserció laboral de l’alumnat i a col·laborar en la formació tècnica del professorat, proporcionant l’accés gratuït als cursos de formació, actualització tecnològica i material didàctic.




L’Ajuntament, per la seva banda, es compromet a impulsar l’oferta dels cicles formatius de grau mitjà i superior, i a estudiar la possibilitat d’adequar periòdicament el contingut curricular d’aquests cicles formatius a les necessitats del sector, a proposta de la comissió de seguiment.


 


Multivac



Multivac és una multinacional alemanya que fabrica maquinària per a “packaging”. Té la planta de producció a Sant Cebrià de Vallalta –on faran les estades els alumnes- i recentment s’ha instal·lat al TecnoCampus Mataró-Maresme les oficines i els serveis tècnics. Multivac és considerada una empresa de l’anomenada indústria 4.0, vinculada a les noves tecnologies. L’empresa és generadora d’ocupació d’alta qualificació, especialment adreçada a estudiants de les branques d’enginyeries. Actualment dóna feina a 77 persones.