Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull dues jornades per abordar la vulneració dels drets dels infants en les ruptures conflictives de parella

Escoltar

Mataró acull dues jornades per abordar la vulneració dels drets dels infants en les ruptures conflictives de parella

Les jornades es fan el 25 d’octubre i el 29 de novembre al Col•legi d’Advocats de MataróL’Associació Catalana per a la Infància Maltractada, en col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró i l’Il•lustre Col•legi d’Advocats de Mataró, han organitzat dues sessions formatives per a professionals amb el títol “Vulneració dels drets dels infants en les ruptures conflictives de parella”. Les jornades es fan el 25 d’octubre i el 29 de novembre, de les 18 h a les 20 h, a la Sala d’Actes de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró. 


Dimecres 25 d'octubre
En la primera jornada professional hi haurà la presentació de la guia pràctica “Missatges per als pares, els fills i els professionals. Caminant junts perquè no et sentis sol”. A continuació, s’abordaran els aspectes legals relatius al procediment: qui, quan i com podem demanar mesures urgents, per garantir la protecció de l’infant? En aquest punt intervindran l’advocada Maria Pastor Santana per presentar el marc legal i a la taula rodona, Mercè Hita de Serveis Socials de l’Ajuntament, Laura Seijo de Salut, Eulàlia Creus de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i Josep Gómez d’Ensenyament.


Dimecres 29 de noviembre
La segona sessió informativa comptarà amb una introducció de l’advocada Maria Pastor Santana sobre la normativa aplicable en matèria de confidencialitat i protecció de dades. La taula rodona que es farà a continuació serà sobre els aspectes legals relatius a la protecció de dades i a l’obligació d’informar d’acord amb l’interès superior de l’infant i les responsabilitats dels professionals. Hi participaran David López de Serveis Socials, Laura Seijo de Salut, Elisabeth Padrós de la DGAIA i Josep Gómez d’Ensenyament.
La cloenda de les dues jornades anirà a càrrec del degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró, Julio Naveira.