Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la presentació de la Guia Territorial del Maresme contra els maltractaments a les persones grans

Escoltar

Mataró acull la presentació de la Guia Territorial del Maresme contra els maltractaments a les persones grans

El protocol de l’Ajuntament de Mataró ha servit d’exemple en l’elaboració d’aquesta guia comarcalL’alcalde, David Bote, i la regidora de Benestar Social, Convivència i Política Social d’Habitatge, Isabel Martínez, han assistit avui 26 d’abril a la presentació de la Guia Territorial del Maresme per a l’actuació contra els maltractaments a les persones grans. L’acte, que s’ha portat a terme al Centre Cívic Cabot i Barba, també ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, amb la directora del Programa d’Envelliment Actiu i Autonomia Personal de la Diputació de Barcelona, Pilar Martínez, la directora general de Famílies de la Generalitat de Catalunya, Roser Galí, i la gestora de l’Àrea Social de la Fundació Bancària “La Caixa”, Elena Saura. 
La Guia Territorial del Maresme per a l'actuació contra els maltractaments a les persones grans és una eina que permet als professionals que treballen i/o estan en contacte amb les persones grans detectar, avaluar i intervenir davant de sospites d'abús, negligència o vulneració de drets.
Mataró disposa d’un Protocol per l’abordatge en xarxa de situacions de maltractament a la Gent Gran des del març de l’any 2011. Aquest document, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona, així com l’experiència adquirida a nivell local s’ha posat a disposició del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “La Caixa” per elaborar el protocol comarcal que s’ha presentat avui.
Els objectius de la Guia Territorial del Maresme contra els maltractaments a les persones grans són els següents:
- El treball en xarxa de les institucions implicades i els seus professionals.
- Maximitzar l’apoderament de les persones grans per contribuir a construir una societat més justa i lliure de violència.
El protocol és una eina de treball que defineix els diferents tipus de maltractes, estableix com detectar-los i com actuar en el moment que hi ha sospites de persones grans que els estan patint ja sigui a l'esfera pública o a la privada. El Maresme és la tercera comarca de Catalunya en disposar d'una Guia per a l'actuació contra els maltractaments a les persones grans.