Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una jornada de treball entre agents del territori participants en el projecte InserText

Escoltar

Mataró acull una jornada de treball entre agents del territori participants en el projecte InserText

Representants de la Diputació de Barcelona visiten Géneros de punto Rompoda SL, una de les empreses participants en el programa

Mataró ha acollit aquest dimarts, 21 de novembre, una jornada de treball del projecte InserText de promoció de l’ocupació a la indústria tèxtil a Mataró i al Maresme, del qual la Diputació de Barcelona n’ha estat entitat cofinançadora. En la jornada hi ha participat una delegació de la Diputació de Barcelona encapçalada pel vicepresident segon de l’ens i president de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Marc Castells; i diversos representants del Consell Econòmic i Social de Mataró. 


Durant la trobada s’ha visitat una de les empreses mataronines que ha participat en el projecte InserText, visita que ha estat encapçalada per l’alcalde, David Bote, acompanyat de la regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno. Es tracta de l’empresa Géneros de punto Rompoda SL, creada el 1984 i dedicada a la fabricació de peces de roba escolar i esportiva. Durant la visita, els diferents agents i entitats locals del territori han compartit la seva experiència i els resultats del projecte, emmarcat en el programa “Ocupació a la indústria local” finançat per la Diputació de Barcelona.

 




Objectius d’InserText





El projecte InserText es va iniciar l’any 2015 com a projecte pilot per contribuir a la recuperació d’un dels principals sectors industrials de la comarca del Maresme, el sector del tèxtil i la confecció (gènere de punt), identificat com a clúster per les entitats municipals i empresarials i la patronal de la comarca. Les dues edicions d’InserText han comptat amb la participació total de 160 persones i 113 empreses del sector tèxtil. 94 persones han trobat feina gràcies a aquest programa i la borsa de treball del Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ha gestionat 188 ofertes de feina del sector tèxtil.





Entre els principals objectius d’InserText es troba millorar l’ocupabilitat i afavorir la incorporació al mercat de treball de persones desocupades, i fomentar la seva contractació en el sector del tèxtil i la confecció donant resposta a les necessitats de les empreses del sector. Un dels pilars fonamentals del projecte per aconseguir els millors resultats és fomentar la col•laboració público privada, eix fonamental per donar suport a la recuperació del sector.





El projecte InserText compta amb la col·laboració de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, EURECAT, ASEGEMA, FAGEM, el Centre de Recerca i Transferència Tecnològica del Tèxtil de Canet de Mar (CRTTT) i els sindicats CCOO i UGT. També hi participen els serveis locals d’ocupació amb major presència d’indústria tèxtil del Maresme: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Canet de Mar, Pineda de Mar i el Consell Comarcal del Maresme.