Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una nova edició de la Marató de Donants de Sang el 19 de desembre al Foment Mataroní

Escoltar

Mataró acull una nova edició de la Marató de Donants de Sang el 19 de desembre al Foment Mataroní

L’eslògan d’enguany és “La teva sang diu coses. Comparteix-la”



Mataró acull el proper dimarts 19 de desembre la Marató de Donants de Sang que es farà al Foment Mataroní des de les 10 h fins a les 22 h de forma ininterrompuda. Enguany el lema és “La teva sang diu coses. Comparteix-la” que vol posar de relleu la informació que es pot saber d’una persona a partir del seu grup sanguini. 




La Marató arriba més de tres mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Per tant, les persones que van fer donacions arrel dels atemptats ja podran donar novament durant la jornada de la Marató a la ciutat de Mataró.




La campanya estarà acompanyada de diverses activitats per a tots els públics, la participació de diferents col•lectius i entitats culturals de Mataró. La Marató de Donants de Sang a Mataró està organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró i l’Associació de Donants de Sang del Maresme, entres altres.






La donació de sang, un hàbit cívic




Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang.




De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.




La jornada es podrà seguir també a les xarxes socials amb el hashtag #MSangMataró.