Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aporta 10.000 i 6.000 € a les campanyes d’emergència de Mèxic pel terratrèmol i del Càrib pel pas de l’huracà Irma

Escoltar

Mataró aporta 10.000 i 6.000 € a les campanyes d’emergència de Mèxic pel terratrèmol i del Càrib pel pas de l’huracà Irma

Les donacions es fan a través dels Fons Català de Cooperació al Desenvolupament



L’Ajuntament farà dues aportacions al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per sumar-se a la resposta d’emergència dels efectes del terratrèmol a Mèxic i també a la resposta d’emergència als efectes de l’huracà Irma pel seu pas pel Carib. Les aportacions són de 10.000 € per a la fase de reconstrucció mexicana i de 6.000 € per a la fase de reconstrucció als països del Carib. 






Mèxic




El passat 7 de setembre, un terratrèmol de magnitud de 8,2 graus a l’escala de Richter va sacsejar el sud i centre de Mèxic. Segons informacions oficials, el sisme va provocar la mort de 90 persones i un balanç de 2,5 milions de persones damnificades i amb necessitats urgents d’ajut humanitari. Després, el 19 de setembre, es va produir una nova rèplica que va incrementar el nombre de víctimes i de damnificats. L’objectiu de l’ajuda és poder garantir al màxim que els recursos arribin oportunament als territoris afectats i amb visió de procés.






Carib: Cuba, Haití i República Dominicana




L’huracà Irma ha estat un dels més potents que s’ha format per l’oceà Atlàntic, va tocar terra el 4 de setembre i va passar amb força devastadora pel Carib, Les Antilles, Puerto Rico, República Dominicana, Haití, Cuba i Florida. El nombre de morts varia segons el país però el nombre de víctimes i de damnificats és elevat. Després de les accions urgents d’actuació, ara cal tasques de reconstrucció i de rehabilitació dels territoris afectats.




L’Ajuntament de Mataró fa les aportacions a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, organisme sense afany de lucre amb qui va renovar el conveni de col·laboració el juny del 2016.