Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró Audiovisual adequa els espais del TecnoCampus que acullen el nou mitjà públic de la ciutat

Escoltar

Mataró Audiovisual adequa els espais del TecnoCampus que acullen el nou mitjà públic de la ciutat

El mitjà resultant de la integració de Mataró Ràdio i m1tv posarà en funcionament la nova programació el proper 11 de setembre

L’alcalde, David Bote, i el president de Mataró Audiovisual, Joaquim Fernàndez, han visitat aquest matí les obres d’adequació de les instal·lacions que acolliran el nou mitjà públic de la ciutat resultant de la integració d’m1tv i Mataró Ràdio, Mataró Audiovisual.

La seu del nou mitjà està situada a l’edifici universitari del TecnoCampus Mataró-Maresme (carrer de Tordera 37, edifici TCM 1, local 8), on fins ara hi havia les instal•lacions de la televisió pública. El projecte d’adequació dels espais inclou la incorporació d’un estudi plató apte per fer programes híbrids per a ràdio i televisió; un estudi de ràdio i una cabina “self” de ràdio des d’on poder realitzar butlletins, entrevistes etc. També s’habilitarà una nova sala de reunions i s’està adequant la redacció, administració, recepció, sala de racks i espai d’emmagatzematge.

L’adequació dels espais ha contemplat la recuperació de tots aquells elements constructius dels estudis de Mataró Ràdio del Centre Cívic del Pla d’en Boet que són aprofitables, com les portes acústiques amb visors i els visors acústics.

El projecte d’adequació de les instal·lacions ha estat redactat per l’estudi Xavier Sales, Arquitectes Associats, SLP. Les obres s’han adjudicat a Construccions DECO SA per un import de 206.272,72 € (IVA inclòs).

 

Distribució de les instal·lacions

L’espai, de 208.90 m², està distribuït en planta baixa i primer pis del carrer Tordera, 37.

A la planta baixa hi ha la recepció, la redacció, la sala de racks refrigerada, la sala de control d’emissió de la televisió, una nova zona d’emmagatzematge i una nova escala d’accés a la primera planta. També a la planta baixa, com fina ara, hi ha el plató de televisió, així com els dos estudis de ràdio del Graduat de Mitjans Audiovisuals, que serviran com a estudis de ràdio auxiliars, de forma compartida amb les necessitats dels estudis de Graduat de Mitjans Audiovisuals.

Al primer pis de les instal·lacions –planta baixa de l’edifici TCM1- hi ha l’àrea d’administració, sala de reunions i direcció i la zona d’estudis que compta amb un aïllament acústic especial. En aquesta zona, compartida amb la Universitat, s’han mantingut sales de postproducció i el control de televisió del Graduat de Mitjans Audiovisual, i s’ha construït el nou estudi plató i el seu control tècnic; un estudi de ràdio amb el seu control; una cabina de ràdio per a informatius i l’accés al control de realització de la televisió de Mataró Audiovisual.

 

Equipament tècnic

Paral·lelament al procés d’adequació dels espais, també s’han licitat els equipaments necessaris per a la posada en marxa del nou mitjà de comunicació públic de la ciutat: equipament de l’estudi plató, equipament dels estudis de ràdio, actualització i adaptació del sistema de gestió d’arxius compartits per a televisió-ràdio i actualització del servei integral de gestió d’àudio de la ràdio.

L’equipament de l’estudi plató, el trasllat i equipament dels estudis de ràdio i la infraestructura d’emmagatzematge i gestió de continguts audiovisuals s’ha adjudicat a NRD Multimedia, SL per un import total de 232.993 € (IVA inclòs).

La renovació dels equips ENG per a la televisió s’ha adjudicat a Comexit XXI, SL per un import de 94.139,21 € (IVA inclòs).


11 de setembre, inici de les emissions

El nou mitjà de comunicació resultant de la integració d’m1tv i Mataró Ràdio, gestionat per l’EPE Mataró Audiovisual, iniciarà les emissions regulars el proper 11 de setembre, data en què posarà en funcionament la nova programació, que ha estat treballada per una comissió formada per un grup de professionals, tots ells lligats als actuals mitjans públics Mataró Ràdio i m1tv.

La nova marca , "Mataró Audiovisual", agrupa els mitjans Televisió, Ràdio, Digital i Producció, que a la vegada tindran una identitat gràfica pròpia.

El Ple va aprovar per unanimitat el passat mes de gener tirar endavant el procés de fusió. L’encomana de la gestió del nou mitjà es va fer a l’EPE Mataró Audiovisual –l’Entitat Pública Empresarial que ja gestionava Mataró Ràdio-, que ha subrogat tot el personal dels dos mitjans. El procés ha comportat la dissolució del Consorci Digital Mataró-Maresme i també la societat mercantil Maresme Digital SLU, que gestionava el canal de televisió pública.

Els objectius del procés d’integració, que s’ha treballat a través d’una comissió liderada per l’Àrea de Serveis Personals, són guanyar en eficiència i eficàcia; mantenir i reforçar el model de comunicació de proximitat; i incrementar la col·laboració amb el TecnoCampus per desenvolupar una cooperació acadèmica intensa.