Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia de la Música omplint de música el Passeig Marítim

Escoltar

Mataró celebra el Dia de la Música omplint de música el Passeig Marítim

Un total de 23 grups tocaran el 17 de juny a dos escenarisMataró se suma a la celebració del Dia de la Música omplint el Passeig Marítim de música en viu el proper dissabte 17 de juny. Des de les 11 h i durant 12 hores, un total de 23 grups de la ciutat i del Maresme tocaran ininterrompudament en dos escenaris situats al Passeig Marítim. 
A la celebració que organitza la Casa de la Música de Mataró hi participaran diferents grups i conjunts instrumentals sota l’etiqueta “Km. 0”, procedents de Mataró i del Maresme, amb la voluntat de poder descobrir nous talents, al costat de l’actuació de grups amb un cert recorregut.
Les escoles de música de la ciutat tindran un pes important en la celebració de la festa de la música amb l’actuació dels combos de l’Escola Imma Planas, de l’Escola de Música 3et i l’Escola de Música El Carreró. Fins a les 22.30 h, passaran pels dos escenaris del Passeig Marítim, a l’alçada de la platja del Callao, grups de diferent estil musical que van del reggae dels “Andana” fins al pop de “Zoom Musiqueta”, passant pel duo folk de “Sacco & Vanzetti”, el quartet de música brasilera “Maio de Salm”, l’estil mashup dels “MashRoom” o el rock dels maresmencs “A Camara Lenta”, entre d’altres.
La festa està organitzada per la Casa de la Música de Mataró, un projecte compartit de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Visualsonora i la Generalitat de Catalunya, i coincidirà amb espai amb la Festa al Port, que oferirà activitats diverses sota la temàtica marinera.
Antecedents
Iniciada a França el 1982 com "Festa de la Música" i instituïda com a celebració europea el 1985 (Any Europeu de la Música), cada solstici d'estiu, el 21 de juny, la Unió Europea celebra una jornada destinada a promoure l'intercanvi cultural entre els pobles. L’objectiu d’aquesta efemèride és promocionar la música de dues maneres: la primera, que els músics aficionats voluntàriament surtin a tocar al carrer. La segona és amb l'organització de concerts gratuïts, en què el públic tingui l'oportunitat de presenciar els seus artistes preferits sense importar estil ni origen.
Les darreres dècades, Mataró s’ha sumat a la celebració de la festa de la música mostrant les evolucions dels grups locals i maresmencs a diferents indrets de la ciutat, i ho ha fet amb formats ben diferents. Durant diversos anys, el Col·lectiu de Músics del Maresme coorganitzava el Dia de la Música amb l’Ajuntament de Mataró, però amb la dissolució d’aquest, des del 2013 l’organització l’assumeix la Casa de la Música de Mataró.