Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia d'Europa amb un concert de l'Escola Municipal de Música

Escoltar

Mataró celebra el Dia d'Europa amb un concert de l'Escola Municipal de Música

El recital se celebrarà aquest dissabte 6 de maig a les 19 h al carrer d'Alemanya, 30La Big Band i la Cambra de Flautes de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) oferiran aquest dissabte 6 de maig un concert amb motiu de la celebració del Dia d’Europa. L’acte tindrà lloc a les 19 h al carrer d’Alemanya, 30.

 


El concert l’encetarà la Big Band, que interpretarà el repertori de peces que han estat treballant durant els últims anys, repertori que aquest passat mes de febrer van enregistrar en directe a Can Gassol.

 


Tot seguit serà el torn de la Cambra de Flautes, integrada per Aina González, Sara Castany, Judith Labrador i Mar Bernabeu. Tenen previst d’interpretar peces clàssiques i modernes, que van des de l’Allmand de Wilhelm Brade fins a Músic de carrer, de Txarango. La 9a Simfonia de Ludwig Van Beethoven, coneguda com l’Oda a l’Alegria i que des del 1972 és l’himne europeu, és la peça musical escollida per tancar el concert. 


 Dia d’Europa

 


Es commemora el dia 9 de maig en record a l’anomenada “Declaració Schuman”, realitzada per l’aleshores ministre d’Afers Exteriors francès Robert Schuman a París el dia 9 de maig de 1950 i que va significar el primer pas per a la integració dels estats europeus a la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer (CECA), embrió de l’actual Unió Europea.