Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) amb diferents actes

Escoltar

Mataró celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) amb diferents actes

Alumnes i professors de l’Escola Pia Santa Anna han llegit un manifest a l’Ajuntament



Mataró s’ha unit avui, 30 de gener, a la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP), data en què es commemora la mort de Mahatma Gandhi. La jornada educativa DENIP va ser creada l’any 1964 i és una iniciativa pionera, no estatal, no governamental, no oficial, independent, lliure i voluntària d’educació no violenta i pacificadora.





Enguany, les escoles que han participat en la jornada han estat: Camí del Mig, Camí del Cros, Montserrat Solà, Rocafonda, Marta Mata, Cor de Maria, El Turó, Sagrat Cor de Jesús, Divina Providència, Valldemia, Cirera, Salesians i Escola Pia Santa Anna. 




Les activitats que organitzen els centres escolars són diverses però totes persegueixen fer una reflexió sobre la importància de resoldre els conflictes per la via del diàleg i la mediació, així com fer de la no violència una forma de lluita contra la injustícia.






Manifest i cursa solidària




L’alcalde, David Bote, i el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, han assistit a la desena edició de la Cursa Save the Children “Kilòmetres de Solidaritat” que organitzen les escoles Torre Llauder, Angeleta Ferrer, Camí del Mig i l’IES Laia l’Arquera. Aquesta activitat enguany s’ha obert també a les famílies i l’objectiu és recaptar diners pels infants d’Etiòpia i en concret per aconseguir sistemes de subministrament d’aigua potable. Tot i que les donacions segueixen obertes, a dia d’avui, s’havien recaptat 1.700 €.




A banda de les activitats a cada centre escolar, alumnes i professors de l’Escola Pia Santa Anna s’han desplaçat fins a l’Ajuntament per llegir un manifest amb motiu d’aquesta jornada.