Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus

El 18, 20 i 21 de maig diferents museus i sales d’exposicions de la ciutat oferiran 16 activitats i ampliaran el seu horari d’obertura

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus i el 20 de maig és la Nit dels Museus. La Direcció de Cultura se suma a la celebració d’aquestes dues efemèrides i, amb la participació del Museu Arxiu de Santa Maria i de la Fundació Iluro, obre els principals equipaments museístics i sales d’exposicions de la ciutat al públic, tot oferint una visió diferent i més amena de les seves sales. Ho farà a través de 16 activitats per a tots els públics. L’objectiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus és sensibilitzar el públic sobre el fet que aquests són un mitjà important per a l’enriquiment cultural de les societats.
Els equipaments que hi participen són Can Serra, Ca l’Arenas i Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró, Can Palauet, la Nau Gaudí, el Museu Arxiu de Santa Maria i l’Ateneu de la Fundació Iluro. Per segon any se celebren aquestes efemèrides amb una àmplia i variada programació. Hi haurà visites teatralitzades, conferències, visites guiades als equipaments museístics, espectacles i fins i tot un concert que combina ball flamenc amb música jazz. El tret de sortida a la celebració serà el dia 18 de maig amb el trasllat dels els estudis de Mataró Ràdio, que es traslladaran per un dia a Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró. Des del Museu emetran la programació habitual però amb continguts vinculats als equipaments museístics de la ciutat i la tasca divulgativa que aporten durant l’any.
A més de les activitats que detalla el programa, dissabte 20 de maig, amb motiu de la Nit dels Museus, Can Serra, Ca l’Arenas, Can Marfà, les sales d’exposicions de Can Palauet i l’Ateneu de la Fundació Iluro oferiran un horari especial de 17 h a 24 h.
Totes les activitats són gratuïtes amb aforament limitat. Per algunes de les activitats cal inscripció prèvia al correu educacultura@ajmataro.cat o al telèfon 93 741 29 30. Consulteu la programació en l’enllaç adjunt.