Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional pels drets del col·lectiu LGTBI

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional pels drets del col·lectiu LGTBI

Els actes a Mataró se celebraran els dies 28, 29 i 30 de juny

L’Ajuntament de Mataró, a través del Centre per a la Igualtat i Recursos a les Dones (CIRD), amb la col·laboració d’altres entitats i organismes, ha organitzat un programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional pels drets del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI). 




Aquesta diada, que se celebra el 28 de juny a diferents ciutat del món, té com a objectiu reflexionar sobre el tema, afavorir el dret a la igualtat i a la no discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.






La programació 




Els dies 28, 29 i 30 de juny se celebraran diverses activitats a la ciutat. La primera serà una Infuxerrada sobre els Drets del Col•lectiu LGTBI a càrrec del membre de l’Associació Universitària Sin Vergüenza, Adrià Reyes, que es farà a l’Altre, al carrer d’en Xammar, 6.




El dijous 29 de juny, a les 18.30 h, es projectarà la pel·lícula “Freeheld, un amor incondicional” dirigida per Peter Sollett. Després del film, que es projectarà a les 18.30 h al Centre Cívic Pla d’en Boet, hi haurà una xerrada – col·loqui a càrrec de l’escriptora i membre de la Vocalia de Dones Laia l’Arquera, Heidi Pérez, i la membre de la Secretaria de Dona i Igualtat de CCOO VORMAROS, Lluïsa Gonzàlez.




El divendres 30 de juny se celebrarà una festa a la plaça de Can Xammar, de les 18 h a les 21 h, amb tallers, música i parades informatives.






Marc legal i antecedents




Des de l’octubre de 2014, Catalunya disposa d’una llei per garantir els drets del col•lectiu LGTBI (Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia). Aquesta llei de temàtica específica ha permès ampliar el marc normatiu en l’àmbit LGBTI i entre els seus objectius està aconseguir reduir la discriminació i fomentar valors d’igualtat, respecte i tolerància.




El darrer Ple de Mataró, el del mes de juny, va aprovar l’adhesió de Mataró a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya. Aquesta xarxa té per objectiu el desenvolupament de polítiques públiques adreçades a assegurar els drets i les llibertats de totes les persones més enllà de les seves identitats, expressions de gènere o orientacions afectives i sexuals. També compartir experiències i coneixements i sumar sinèrgies per incrementar la capacitat conjunta d’acció política i social.




Mataró va celebrar per primer cop, el passat 17 de maig, el Dia Internacional contra la LGTBIFÒBIA amb la conferència “Assetjament LGTBIFÒBIC en entorns educatius” que va anar a càrrec del llicenciat en Psicologia per la Universitat Complutense de Madrid (UCM), investigador, feminista i activista dels drets LGTBQ, Lucas Platero.