Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional per la Zero Discriminació associada al VIH i a la sida

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional per la Zero Discriminació associada al VIH i a la sida

Es farà una conferència l’1 de març, a les 19h, al Centre Cívic Espai Gatassa

El proper 1 de març se celebra el Dia Internacional per la Zero Discriminació i l’Ajuntament de Mataró ha organitzat una conferència-col·loqui, que sota el títol “VIH / Sida, discriminació zero”, es farà al Centre Cívic Espai Gatassa, a partir de les 19 h. 
Aquesta acció arriba després de l’aprovació, per unanimitat de tots els grups municipals, d’una declaració institucional per fer front a l’estigma i la discriminació relacionats a l’epidèmia del VIH/SIDA que es va aprovar el 25 de novembre a la Junta de Portaveus i que en va donar compte al Ple de l’1 de desembre del 2016.
La presentació de la conferència anirà a càrrec del regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran de Mataró, Joan Vinzo, qui donarà pas a la vicepresidenta de la Fundació Àmbit Prevenció i Coordinadora dels programes que es realitzen al Maresme en relació a la prevenció comunitària i de suport a les persones afectades pel VIH/Sida, Helena Cascalló. Després d’aquesta introducció, la conferenciant serà la presidenta de la Fundació Àmbit Prevenció i presidenta del Consell Assessor Comunitari del VIHCAT, Mercè Meroño.


 
Pla d'actuació sobre el VIH i la Sida
Aquest compromís polític i l’activitat de la conferència reforça les accions que es desenvolupen en el marc del Pla d’Actuació sobre el VIH i la sida a Mataró, aprovat l’any 2006. Segons aquest pla es treballa de forma contínua en una millora de la coordinació assistencial entre les institucions involucrades i en la informació i conscienciació de la població. També es fa un seguiment continuat de la prevalença a la ciutat, unes dades i realitat que es recullen en l’Observatori Municipal sobre el VIH i la Sida. El darrer Observatori és el cinquè i és de l’any 2016.