Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Mundial de la Dansa acostant-la a tots els públics

Escoltar

Mataró celebra el Dia Mundial de la Dansa acostant-la a tots els públics

Del 28 al 30 d'abril hi haurà tallers, classes obertes, una conferència ballada i tastets de dansa a diferents punts de la ciutatEl Dia Mundial de la Dansa va ser creat l'any 1982 pel Comitè Internacional de la Dansa de la UNESCO. Mataró se suma a l’efemèride acostant la dansa als diferents públics. Del 28 al 30 d’abril es convidarà a petits i grans a ballar i a descobrir què passa quan els nostres cossos es mouen, ja sigui seguint unes consignes marcades o amb la màgia de la improvisació. Durant els tres dies hi haurà activitats diverses com ara una conferència ballada, ballades de swing, classes obertes, petites mostres de dansa i la presentació del projecte Labranza. 

 


La celebració començarà divendres 28 d’abril amb la conferència ballada que Toni Jodar oferirà a les 20 h a Can Gassol Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró. El ballarí i coreògraf repassarà la història recent de la dansa i les tendències actuals d’una manera ben amena.

 


El dia 29 d’abril és pròpiament el Dia Mundial de la Dansa i se celebrarà la 4a edició del “29 és Dansa”, organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i el col•lectiu Dans In-Vitro. Durant tota la jornada es proposa viure intensament la dansa a la ciutat, acostant-la a tot el públic. Ja al matí alguns aparadors dels comerços de la ciutat prendran vida a través de la dansa. També al matí, la plaça de l’Ajuntament es convertirà en un “Tangram”, un espai de moviment que convida a infants d’1 a 3 anys –acompanyats d’un adult – a descobrir la interacció del cos i el moviment. A partir de les 11 h el pati de la residència de Sant Josep serà “Bellànima, espai d’expressió per a la vellesa” amb un taller de treball corporal adreçat a la tercera edat i amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de Mataró. La tarda començarà amb el “Twistter” una convidada a posar a prova l’equilibri amb unes consignes de moviment i que es farà de 17 a 18 h a la plaça de l’Ajuntament. Durant la tarda a diversos indrets s’hi podrà veure càpsules de curta durada de dansa de carrer. A les 19 h a la plaça de Santa Anna es farà una ballada de swing. La festa s’acabarà al Pati del Cafè Nou a partir de les 20 h amb la lectura del manifest i una jam de música i dansa a la fresca.

 


Diumenge 30 d’abril al Parc Central es faran les dues darreres activitats per celebrar l’efemèride. A les 12 h es presentarà en públic l’espectacle “Labranza”, que forma part dels projectes del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals. Guiats pel Col•lectiu Lamajara, el projecte explora la mirada existent entre l’ésser humà, el camp, el ball i el cos i hi participen una quarantena d’homes i dones de més de quaranta –cinc anys de Mataró i Olot. “Labranza” es veurà a Mataró després d’haver-se estrenat a Olot, dins el festival Sismògraf.

 


A les 17 h diferents escoles de dansa de la ciutat proposen una acció conjunta per fomentar la participació i coneixença dels diferents centres de dansa de la ciutat. L’activitat constarà de diferents masterclass, en les quals hi participa l’alumnat de totes les escoles, guiats pels diferents formadors. Les escoles participants són Escola de Dansa Heidi Consegal, Danza a tu aire, Auda de Teatre i Nou Espai de l'Imma Planas.