Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Mundial del Circ fent visible el dolç moment creatiu que es viu a la ciutat

Escoltar

Mataró celebra el Dia Mundial del Circ fent visible el dolç moment creatiu que es viu a la ciutat

Dissabte 22 d’abril se celebra l’efemèride amb tallers pels menuts i un espectacle per acostar el circ a tots els públics



Mataró celebra el Dia Mundial del Circ oferint diferents activitats per acostar aquesta disciplina a tots els públics, amb una programació organitzada conjuntament per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, l’Espai de Circ de Mataró Cronopis i Circulant, circ en moviment. La celebració serà dissabte 22 d’abril i les activitats es concentraran a la plaça de l’Ajuntament.




Des de les 11 h, i durant tot el matí, el col·lectiu de circ Cronopis oferirà tallers de circ perquè els més petits puguin gaudir de diferents tècniques com el trapezi, les teles, l’acrobàcia, la pilota d’equilibris, el cable d’equilibris, els malabars i les rodes.




A les 18 h, es podrà veure “Amigoo” de la companyia Mumusic Circus. L’espectacle esdevé un fragment de les vides d’un home i una dona que junts confabulen un món irreal, ple de poesia i complicitat, entre balls i acrobàcies.






Can Gassol, laboratori creatiu 




La celebració de l’efemèride és una constatació del moment dolç que viu el circ a la ciutat, que s’està convertint en un pols d’atracció de companyies de Circ que escullen Mataró per crear els seus espectacles. Can Gassol ha esdevingut un destacat laboratori creatiu en el qual les companyies no només hi fan residència creativa, sinó que també hi poden estrenar els espectacles i/o ofereixen assajos oberts per tastar de primera mà la reacció del públic i poder millorar d’aquesta manera el seu producte.




Així, a Can Gassol, Centre de Creació d’Arts Escèniques de l’Ajuntament de Mataró, han fet estada companyies amb una llarga trajectòria en el món del circ com Escarlata Circus i Los Galindos, aquests Premi Nacional de Cultura del 2016; però també nous valors del circ actual com Daraomai, Sebas, Atempo Circ, Circ Vermut, Circ Bombeta, Circ Accidentats i Moi Jordana. Alguns d’aquestes companyies són nascudes a Mataró.




També la iniciativa privada ha impulsat diverses propostes a la ciutat que la fan esdevenir una referència, com el Circ de Nadal, impulsat per Camaleònica Produccions, que busca desenvolupar i fer visible els artistes locals, juntament amb artistes de recorregut internacional; o la formació i els tallers de l’Espai de Circ de Mataró Cronopis; o l’associació Circulant, circ en moviment ja fa uns anys que treballa per fer arribar el circ de qualitat a la ciutat, sobretot al públic familiar.






De Mar a Mar




L’Ajuntament de Mataró, com a membre de la Xarxa d’activitats culturals Transversal, participa també al projecte “De Mar a Mar. Pyrénées de Cirque”. Aquest projecte transfronterer té com a objectiu millorar l’orientació, la formació i el suport als artistes de circ - en particular als artistes emergents -, mitjançant la creació de vincles de solidaritat amb tota la professió.




A través del contacte que s’ha establert entre els diferents agents, De Mar a Mar ha aconseguit reunir més de 40 programadors a França i Espanya. Fins al 2019 es duran a terme diferents accions al voltant del món del circ i de la creació com és el cas d’apadrinaments per part de companyies consolidades a artistes emergents, un fons per a la investigació i la creació i finalment l’establiment d’una xarxa de difusió transfronterera per poder compartir i mostrar als espectadors diferents visions del circ actual.