Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Mundial del Teatre destacant la importància de la formació teatral

Escoltar

Mataró celebra el Dia Mundial del Teatre destacant la importància de la formació teatral

Del 25 al 29 de març s’han programat diferents activitats per tota la ciutat



Mataró celebra el Dia Internacional del Teatre amb una programació que reivindica la importància de la formació i la creació teatral, a partir de diferents activitats: una taula rodona, una conferència, la projecció d’un reportatge, una hora especial del conte i representacions teatrals. Els alumnes de l’Aula de Teatre enguany hi tenen un pes important a la programació d’unes activitats que estan organitzades per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.





El Dia Mundial del Teatre va ser creat l’any 1961 per l’Institut Internacional del Teatre i se celebra cada 27 de març amb milers d’actes arreu del món. La celebració a Mataró començarà dissabte 25 de març amb una doble activitat a l’Aula de Teatre que retrata la misèria humana. Els alumnes de l’escola de teatre mataronina presentaran el taller “Terror i misèria del Tercer Reich”, que recull textos de l’obra del mateix nom de Bertolt Brecht i del text teatral “Irene Némirovski” de Joan Guasp. Abans d’aquesta presentació, Adriana Sotorra haurà ofert la conferència “Auschwitz i el judici final” al mateix espai.




El mateix dissabte 25 de març, al Teatre Monumental, s’hi podrà veure “El Padre”, espectacle que forma part de la programació de la temporada estable de teatre. José Carlos Plaza adapta i dirigeix aquesta farsa tràgica de Florian Zeller sobre la pèrdua de la realitat en la vellesa, interpretada magistralment per Héctor Alterio.




Dimarts 28 de març, al Foment Mataroní, es projectarà el reportatge “Figurants” de Jacint Fornols i Francesc Páez. Els dos realitzadors van fer l’any 2009 un seguiment anual d’un grup de joves que estudiaven a l’Aula de Teatre. Al documental s’hi reflecteixen les seves inquietuds, motivacions, l’aprenentatge teatral i el resultat de tot aquest recull plasmat en un espectacle final dirigit pel professor Oriol Colomer. A continuació hi haurà una taula rodona amb tots els alumnes participants d’aquell curs i la lectura del manifest del Dia Mundial del Teatre. Aquest acte és gratuït amb invitació que es pot recollir a les oficines de Cultura.





Les Biblioteques de Mataró també s’afegeixen a la celebració de l’efemèride amb L’hora del conte especial, “Unes golfes o un teatre?” a càrrec de Marta Figueras el proper 29 de març.