Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la Nit de Sant Joan amb l’arribada de la Flama del Canigó i revetlles populars

Escoltar

Mataró celebra la Nit de Sant Joan amb l’arribada de la Flama del Canigó i revetlles populars

La Flama del Canigó arribarà a l’Ajuntament el 23 de juny, a les 19.30 h



La Flama del Canigó arribarà des d’Arenys de Mar fins a Mataró, per Sant Simó, el proper divendres 23 de juny, a les 18.30 h. Aquest serà l’inici de la celebració de Sant Joan a Mataró que enguany acull els actes tradicionals d’arribada i recorregut d’aquest símbol català i la celebració de revetlles populars i altres actes a quatre punts de la ciutat: Rocafonda, el carrer d’Altafulla, el carrer de Sant Joan i a Peramàs-Esmandies. 




La Flama sortirà des de Sant Simó en dues direccions: cap al carrer de Sant Joan i cap als Jardins de la Vil•la Romana de Rocafonda. A la plaça Santa Anna, està previst que la Flama arribi a les 19.15 h on serà rebuda per la Família Robafaves i els corredors de la colla Maimakansu la traslladaran fins a l’Ajuntament. Davant de l’Ajuntament haurà ballat prèviament l’esbart Dansaires d’Iluro i un cop arribi la flama, membres de l’Agrupament Escolta Antoni Comas i de l’Agrupament Escolta Arrels faran la lectura del manifest.






Revetlles populars 




El divendres 23 de juny se celebraran actes festius al carrer d’Altafulla i també als Jardins de la Vil•la Romana de Rocafonda. El veïns del carrer de Sant Joan i els de Peramàs-Esmandies celebraran la revetlla de Sant Joan el dia 23 amb música en directe i també organitzen actes per a grans i petits durant el cap de setmana.




Els detalls de les activitats relacionades amb aquesta festivitat s’han recollit en un fulletó on hi ha els detalls dels horaris, tipus d’activitats i localitzacions.






Revetlles amb precaució 




La festa ha d’anar acompanyada de la prevenció i, en aquest sentit, l’Ajuntament de Mataró té previst activar divendres 23 de juny, a les 20.30 h, el Pla Específic Municipal per a la revetlla de Sant Joan, que està coordinat pel Servei de Protecció Civil a través de la xarxa RESCAT. El dispositiu de prevenció a nivell municipal aplega efectius de les ADF (Agrupació de Defensa Forestal) i de la Creu Roja, així com un dispositiu especial de reforç de Policia Local i els altres cossos operatius de la Generalitat: Mossos d’Esquadra, Bombers i el SEM (Servei d’Emergències Mèdiques).





El Pla Específic contempla les ubicacions de les fogueres, els llocs de venda de productes pirotècnics, les festes de carrer i les revetlles que han estat autoritzades per l’Ajuntament. Enguany s’han autoritzat 13 punts de venda de productes pirotècnics: 8 casetes, dues més que l’any passat, i 5 locals.





La Policia Local i el Servei d’Espais Públics supervisaran la preparació de fogueres i retiraran els materials que puguin suposar perill.






Operatiu de neteja


La recollida de la brossa s’avançarà el divendres 23 de juny a les 15 h, per seguretat del servei i per buidar els contenidors abans de la revetlla.





Dissabte 24 de juny, el Servei d’Espais Públics reforçarà l’operatiu habitual de neteja de la sorra de les platges amb 18 operaris que se sumaran als 6 que hi treballen habitualment, a més dels tractors i els vehicles 4x4. Així, es vol garantir que les platges estiguin en òptimes condicions per tal que els banyistes puguin gaudir-ne l’endemà de la revetlla, festivitat de Sant Joan. També s’ha previst un servei de neteja amb aigua al passeig Marítim i en els passos soterranis.





També es reforça la neteja dels carrers a tota la ciutat, amb 8 operaris més a banda dels 11 efectius habituals. Per últim, dilluns 26 de juny es procedirà a la neteja de les fogueres cremades.





La recollida comercial porta a porta no es farà el dia de Sant Joan, com en qualsevol festiu.