Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la primera Festa de les Matemàtiques

Escoltar

Mataró celebra la primera Festa de les Matemàtiques

Durant la festa es van fer els lliuraments a alumnes i centres educatius

L’alcalde, David Bote, i el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, van assistir ahir, 19 d’octubre, a la primera Festa de les Matemàtiques que es va celebrar al Teatre Monumental. L’acte va comptar amb la conferència “Un passeig per la història del nostre calendari” del professor Anton Aubanell i el lliurament de distincions als alumnes i centres educatius de Mataró que van participar en concursos matemàtics durant el curs passat.

 


La primera Festa de les Matemàtiques està impulsada per la comissió que organitza la prova Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques i l’Ajuntament li dona suport i ho emmarca en el projecte “Impulsa Mates a Mataró”. Durant el curs passat, 1.300 alumnes de Mataró van participar en la prova Cangur, més de 600 alumnes van fer l’activitat “Fem Matemàtiques” de la Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (FEEMCAT) i a d’altres propostes i activitats com la “Marató de Problemes”, “Problemes a l’esprint” i “+ Mates”.
L’objectiu de la primera Festa de les Matemàtiques a Mataró és fer un reconeixement als alumnes, docents i centres que participen en aquestes proves i encoratjar-los a seguir treballant en aquesta línia de potenciació i visualització de les matemàtiques.
Durant la vetllada, el professor Anton Aubanell va fer la conferència “Un passeig per la història del nostre calendari”.


Projecte "Impulsa Mates a Mataró"
Durant el curs 2017-2018, el projecte “Impulsa Mates a Mataró” inclou activitats per a professors i també per a alumnes així com una exposició oberta a tota la ciutadania.
L’exposició “Prohibit no tocar” del Museu de Matemàtiques de Catalunya es podrà veure a l’Ateneu de la Fundació Iluro del 15 de gener al 9 de març del 2018. Hi haurà activitats divulgatives relacionades amb l’exposició.
Pels alumnes de 3r i 4t d’ESO hi ha sessions de preparació a les Proves Cangur, els dimecres a la tarda a la Biblioteca Antoni Comas. I per alumnes de 4t d’ESO hi ha l’activitat “Anem x + Mates” que es fan els dissabtes al TecnoCampus.
Per al professorat, hi ha la XI Jornada d’Educació Matemàtica d’APAMMs; activitats relacionades amb aquesta matèria que s’inclouen en la 39a Escola d’Estiu del Maresme; i “Parlem de mates: ús de materials”.