Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra per primera vegada l’Any Nou xinès

Escoltar

Mataró celebra per primera vegada l’Any Nou xinès

Se celebrarà el 19 de febrer amb una cercavila i mostres de cultura popular xinesa

Mataró celebrarà l’arribada de l’Any Nou xinès per primera vegada, el proper 19 de febrer, amb un cercavila des de la plaça de Santa Anna fins al parc Central amb la participació de diferents comparses i amb actuacions relacionades amb elements festius de la cultura xinesa. Aquesta activitat està organitzada per l’Associació Catalana d’Empresaris Xinesos del Tèxtil i la Confecció amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el suport del Consolat General de la República Popular de la Xina a Barcelona. 




El passat 28 de gener, milions de xinesos a tot el món van celebrar l’arribada de l’Any Nou xinès que enguany és l’Any del Gall. Segons la cronologia xinesa és l’any 4.714 i es preveu que sigui un any de canvis on tot pot succeir: abundància, estabilitat i energia positiva. A Mataró la comunitat xinesa és la segona comunitat estrangera més nombrosa.






Cercavila i espectacles




L’activitat començarà el diumenge 19 de febrer, a partir de les 11.30 h, a la plaça de Santa Anna des d’on sortirà una cercavila amb diferents comparses relacionades amb elements festius de la cultura d’aquest país i també participaran entitats locals. El recorregut pujarà per La Riera fins arribar al parc Central nou on s’haurà instal·lat un escenari.




Els ciutadans podran veure un seguit d’espectacles de folklore xinès i també hi haurà els parlaments de l’alcalde, David Bote, el Cònsol General de la República Popular de la Xina a Barcelona i el president de l’Associació Catalana d’Empresaris Xinesos del Tèxtil.