Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró destinarà 9.747 € per combatre la pobresa energètica estalviats a la II Marató de l’estalvi energètic

Escoltar

Mataró destinarà 9.747 € per combatre la pobresa energètica estalviats a la II Marató de l’estalvi energètic

Quatre equipaments de la ciutat han participat a la iniciativa que tindrà continuïtat amb projectes 3/33

Els quatre equipaments de Mataró que han participat a la II Marató de l’estalvi energètic per a la lluita contra la pobresa energètica han aconseguit estalviar en total 9.747 € en el consum d’electricitat, climatització i aigua del passat mes de febrer.

 


Mataró ha estat un dels 12 municipis que, coordinats per l’empresa L’Origen i amb el suport de la Diputació de Barcelona, han participat en aquesta iniciativa de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat associada de contribuir a la lluita contra la pobresa energética. La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Núria Calpe, ha donat a conèixer avui els resultats obtinguts a Mataró i ha lliurat als participants un diploma que reflecteix l’estalvi econòmic aconseguit per cada equipament.



L’objectiu principal era reduir els consums d’electricitat, climatització i aigua de diversos equipaments durant el mes de febrer de 2017 respecte la mitja del consum registrat el mes de febrer dels tres anys anteriors (2014, 2015 i 2016), amb la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació dels treballadors i usuaris. L’estalvi aconseguit pels equipaments, traduït en xifres econòmiques, es destinarà a accions de lluita contra la pobresa energètica.



A Mataró hi han participat la Biblioteca Antoni Comas, la Piscina Municipal, l’Escola Marta Mata i el Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor. Entre els quatre equipaments han estalviat 25.794 kWh respecte al consum en electricitat, un 36% menys. Pel que fa al consum de l’energia del Tub verd per a la climatització, l’estalvi ha estat de 55.188 kWh, un 33% menys. Per últim, han estalviat 958 m³ d’aigua, un 48% respecte el mateix mes de l’any passat. Tot plegat suposa l’estalvi de 9.747 €.

 


L’estalvi aconseguit pels equipaments de la ciutat ha superat l’estalvi mig de tots els equipaments participants a la Marató (un 17,37% en consum elèctric, un 34,39 % en consum d’aigua i un 28,97% en consum de gas/calefacció).

 


Entre les mesures que els equipaments han aplicat durant el mes de febrer hi ha hagut accions com: reduir hores d’ús de la climatització, tancament parcial de lluminàries o apagada total quan no són necessàries, aturades parcials d’ascensors, ajustar les cisternes dels inodors per reduir la capacitat d’aigua descarregada i aturar màquines de vending de begudes a la nits. La majoria de les accions s’han fet a proposta dels propis treballadors i usuaris dels equipaments.




 


Mesures amb continuïtat



Els quatre equipaments que han participat a la Marató de l’estalvi energètic seguiran aplicant mesures d’estalvi i, durant un any, posaran en marxa els denominats projectes 3/33. Quan finalitzi l’any d’aplicació, es calcularà la reducció de consum respecte al període anterior i l’estalvi econòmic aconseguit es distribuirà en tres parts iguals: una per continuar pagant la factura elèctrica, una altra per fer inversions a l’equipament en qüestió i l’altra per lluitar contra la pobresa energètica.