Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró disposa d’un nou Parc urbà de salut als Jardins de l’antic Escorxador

Escoltar

Mataró disposa d’un nou Parc urbà de salut als Jardins de l’antic Escorxador

El parc disposa d’onze elements per fer exercici físicEls Jardins de l’antic Escorxador acullen un nou Parc urbà de salut amb onze aparells que permeten fer exercici a la ciutadania.El proper dilluns 3 de juliol un grup, acompanyat pel regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo, i per tres professionals de l’activitat física, aniran caminant des de la porta de l’Ajuntament fins al nou Parc urbà de salut, on s’organitzaran tres macroestacions d’exercicis per fer una demostració d’ús dels elements. La convocatòria és a les 18 h i és oberta a totes les persones que vulguin participar.
Aquest és el segon parc urbà de salut de la ciutat ja que n’existeix un altre situat al Parc de Cerdanyola. L’objectiu d’aquests espais és facilitar a la ciutadania elements per poder fer exercici i assolir hàbits saludables. La pràctica regular d’algun tipus d’activitat física i seguir una alimentació saludable són la combinació perfecta per gaudir d’una bona salut física i mental.
La regidoria de Salut de l’Ajuntament, en el marc d’estratègies de promoció d’estils de vida saludable de la Secció de Salut, ha engegat aquest 2017 un seguit d’accions sota el lema “Posa’t en marxa!” per complementar el programa “A peu,fem salut!”, iniciat l’any 2007. La Diputació de Barcelona ha subvencionat aquest conjunt d’iniciatives de l’Ajuntament de Mataró amb una aportació de 30.000€.


Onze elements 
Una de les accions ha estat posar en marxa el nou Parc urbà de salut dels Jardins de l’antic Escorxador, una instal•lació que es troba al voltant de la Biblioteca Antoni Comas, i que ha tingut un cost de 10.073 €.
Els onze elements permeten fer diferents exercicis per enfortir determinades parts del cos, aconseguir una millor flexibilitat i millorar la circulació, entre d’altres. Els aparells estan indicats per a persones adultes amb una alçada major d’1,40 m.


A peu, fem salut!
Per fomentar la pràctica de l’activitat física, promoure la ciutat com a espai afavoridor de salut, afavorir la socialització i facilitar eines de prescripció d’activitat física als professionals sanitaris, Mataró disposa del programa “A peu, fem salut!”, premi Estratègia NAOS 2015 a la promoció de l’activitat física en l’àmbit familiar i comunitari, que consta de 32 itineraris urbans per caminar per la ciutat.
Una de les accions que s’ha fet aquest any ha estat redissenyar l’itinerari 31, que ara incorpora el Parc de Mar, amb la participació dels alumnes del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) del TecnoCampus.
Una altra de les novetats és que els itineraris ara es poden consultar a través del mòbil, accedint a l’ URL https://mapes.mataro.cat/femsalut/itineraris.html. Cal activar la geolocalització de l’aparell.
Finalment, l’Ajuntament ha promogut la creació de grups per sortir a caminar seguint els itineraris “A peu, fem salut!”.
Del 20 d’abril al 28 de juny, 220 ciutadans organitzats en 19 grups, han fet 65 sortides acompanyats de professionals de l’activitat física contractats per a aquest servei. En alguns casos, els grups també anaven acompanyats de personal sanitari o educadors socials. Cada participant ha rebut una motxilla del programa i la capseta amb els 32 itineraris.