Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es prepara per quart any consecutiu per acollir dues etapes de la Volta Ciclista a Catalunya

Escoltar

Mataró es prepara per quart any consecutiu per acollir dues etapes de la Volta Ciclista a Catalunya

La primera etapa, el 20 de març, passa per la ciutat mentre que la tercera del 22 de març organitza la sortida



El regidor d’Esports, Josep Maria Font, el director de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubén Peris, un representant del patrocinador a Mataró Procercasa, Carlos Pellicer i representants dels clubs de la ciutat: Esport Ciclista Mataró i Club Ciclista Iluro, han presentat avui 14 de març els detalls del pas de la 97a edició de la “Volta” per la capital del Maresme. 




La primera etapa es celebrarà el 20 de març amb arribada i sortida des de Calella amb pas per la ciutat de Mataró. I per la tercera etapa, la del 22 de març, Mataró donarà el tret de sortida als ciclistes des del Parc Central on es portaran a terme els actes preliminars i, després d’un recorregut neutralitzat per la ciutat, els corredors iniciaran el recorregut fins a La Molina.




La sortida des del Camí de la Geganta el 22 de març està prevista per les 11.45 h i una hora abans, els ciutadans podran veure els vehicles i materials necessaris per aquest esdeveniment esportiu i poder veure alguna de les figures que hi participen. Entre els assistents hi ha confirmats noms com els d’Alberto Contador, Chris Froome, Alejandro Valverde, Samuel Sánchez, Mikel Landa i Adam Yates, entre d’altres.






Afectacions al trànsit




Les afectacions al trànsit començaran el dilluns 20 de març a partir de les 12.30 h quan quedarà tallat el trànsit a tot el recorregut en sentit contrari al pas dels ciclistes. En aquesta etapa, la primera de la “Volta”, els ciclistes entraran a Mataró per la carretera de Mata, passaran per la ronda d’Alfons X el Savi, el camí de la Geganta, l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i sortiran direcció Argentona per Cerdanyola. A partir de les 12.40 h, quedarà tallat el trànsit en sentit de la marxa i a partir de les 12.50 h es tallaran també els passos transversals. A les 13.05 h es reobrirà el trànsit.




Les afectacions pel dimecres 22 de març són entre les 8.30 h i les 13 h quan el camí de la Geganta quedarà tallat al trànsit des del carrer dels Pirineus fins a l’avinguda del Corregiment de Mataró. A les 11.50 h es reobrirà la circulació del recorregut, excepte al camí de la Geganta que s’obrirà a les 13 h.






Antecedents




Mataró va acollir tres arribades de la “Volta” els anys 1943, 1955, 1970 i 1982 i ha format part de l’itinerari en les tres darreres edicions -2014, 2015 i 2016- com a sortida d’etapa.




La 97a edició de la Volta Ciclista a Catalunya 2017 tindrà lloc del 20 al 26 de març i consta de set etapes. La competició, una de les més antigues del món, està organitzada per Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.