Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró explora vies de col·laboració en matèria de comerç i turisme amb Bilbao i Vitòria

Escoltar

Mataró explora vies de col·laboració en matèria de comerç i turisme amb Bilbao i Vitòria

La regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, ha estat al País Basc amb motiu de la presència de la ciutat a la fira Expovacaciones

La regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, i el cap del Servei de Promoció de Ciutat i Comerç, Àngel Remacha, han mantingut aquest cap de setmana dues trobades de treball amb els regidors i responsables tècnics de promoció econòmica de Bilbao i Vitòria per tal d’explorar possibles vies de col·laboració en els àmbits de comerç i turisme. Guillén ha estat al País Basc amb motiu de la participació de Mataró a la 38a fira Expovacaciones de Bilbao, celebrada entre el 5 i el 7 de maig.

 


Dolors Guillén es va reunir divendres 5 de maig amb el regidor de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Treball de Bilbao, Xabier Otxandiano, també president de l’Agència de Desenvolupament Econòmic Local (Bilbao Ekintzea). La finalitat d’aquesta trobada era conèixer principalment com Bilbao, centre de serveis d’una regió industrial moderna, treballa les línies de turisme i projecció internacional de la ciutat (basada especialment en la captació de grans esdeveniments esportius internacionals). D’aquesta reunió de treball, a banda de l’inici d’una relació de col•laboració en aquests àmbits valorada positivament pels dos municipis, en va sortir l’oferiment de convidar Mataró a participar al congrés Fòrum Global d’Economia Social que se celebrarà a Bilbao el 2018, i que en anteriors edicions s’ha celebrat a capitals com Seul o Montreal.

 


La regidora de Promoció Econòmica també va celebrar una trobada de treball dissabte 6 de maig amb la regidora d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic Sostenible de Vitòria, Nerea Melgosa. En aquesta cita es van abordar temes referents a polítiques de comerç i turisme sostenible com per exemple el pla estratègic de comerç i hostaleria de què disposa Vitòria. D’altra banda també es van compartir els plans que s’estan iniciant a tos dos municipis per revitalitzar els respectius centres urbans. A aquesta mateixa trobada la delegació de Mataró va poder compartir polítiques comercials amb la gerent de Gasteix On, l’entitat que gestiona diferents eixos comercials de Vitòria. Les dues regidores es van emplaçar a una propera trobada per abordar específicament temes referents a l’àmbit del comerç i gastronomia.

 


Aquestes dues trobades s’han produït la mateixa setmana en què la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, ha rebut una delegació de l’Ajuntament d’Hernani, que va visitar Cafè de Mar per conèixer les iniciatives que s’hi duen a terme per promoure l’economia de base social i cooperativa.