Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró ofereix un taller pràctic sobre les clàusules terra

Escoltar

Mataró ofereix un taller pràctic sobre les clàusules terra

El taller es farà el 16 de març, a les 19 h, al Centre Cívic Espai Gatassa

El regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran, Joan Vinzo, serà l’encarregat de presentar un taller pràctic sobre les clàusules terra que ofereix la Diputació de Barcelona a tots els municipis de la Xarxa Local de Consum. La sessió es farà el proper dijous 16 de març, a les 19 h, al Centre Cívic Espai Gatassa. La diferència d’aquesta sessió amb les altres dues organitzades per l’Ajuntament de Mataró, el 8 i 15 de febrer, és que els assistents han de portar la documentació sobre la seva hipoteca per comprovar si té clàusules terra o no. Els assistents comptaran amb l’ajuda d’una associació de persones consumidores, responsable de portar a terme aquest taller.
Aquesta sessió s’emmarca en el Dia Mundial de les Persones Consumidores que se celebra el 15 de març en record a un discurs que va pronunciar John F. Kennedy, president dels Estats Units d’Amèrica, on incidia en els drets dels consumidors. Des de l’any 1983, l’ONU va instaurar de forma oficial aquesta data.
La documentació que cal aportar al taller és l’escriptura de la hipoteca i també pot ser útil portar els darrers rebuts.
A banda de les sessions presencials que s’han organitzat, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) disposa d’una apartat al web de l’Ajuntament de Mataró (www.mataro.cat) on hi ha informació amb el format de pregunta/resposta i altres aspectes sobre el procediment i la informació necessària que li cal tenir el ciutadà. Els criteris que l'Agència Catalana de Consum i la Diputació de Barcelona han unificat darrerament en relació a la manera de procedir davant de les consultes de les clàusules terra també s’inclouen en aquest apartat web.
Els ciutadans que no puguin assistir a la sessió també es poden adreçar a l’OMIC, a les oficines de l’Avinguda Puig i Cadafalch, en horari de 9 h a 14 h, amb la documentació per conèixer les condicions de les hipoteques.


El decret llei del canvi
El Consell de Ministres del passat 20 de gener va donar llum verda a un decret llei que donarà opció a que els afectats per les clàusules terra de les hipoteques recuperin el que han pagat de més sense necessitat de passar pels jutjats.