Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró promociona el patrimoni industrial a la Setmana del Turisme Industrial de Catalunya

Escoltar

Mataró promociona el patrimoni industrial a la Setmana del Turisme Industrial de Catalunya

La Setmana del Turisme Industrial se celebra del 4 al 12 de novembre



Mataró participarà per primera vegada a la Setmana del Turisme Industrial, activitat promoguda per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC). La setmana se celebra del 4 al 12 de novembre amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni i els recursos industrials del territori.



Museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses dels municipis adherits a la XATIC obren les seves portes i organitzen gairebé un centenar d’activitats arreu de Catalunya de divulgació del patrimoni industrial.



Mataró, que des del mes de juliol està adherida a la XATIC, oferirà diverses activitats al voltant del patrimoni industrial de la ciutat. Les activitats són dues visites teatralitzades a Can Marfà Gènere de Punt i la inauguració de l’exposició “Els mitjons Moltfort’s i la publicitat racional”. A la Nau Gaudí una visita guiada i una activitat familiar sobre l’arquitectura de Gaudí i també s’han inclòs les rutes guiades: “Vapors, fàbriques i cooperatives del Mataró industrial” i “Miquel Biada, el primer ferrocarril”.




XATIC



La XATIC té com a objectiu principal la promoció i la difusió del turisme industrial i, en concret, generar una línia d’actuació comuna com a eina de projecció, atracció de visitants i creació d’activitat econòmica i cultural en l’entorn d’aquest tipus de turisme a Catalunya.


Per a tots aquells que vulguin compartir les fotografies i experiències de la Setmana del Turisme Industrial ho poden fer utilitzant els següents hashtags: #BusACegues, #CuinaDeLaMemòria, #ComEsFanLesCoses i #ViuTurismeIndustrial.