Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró promociona les seves rutes modernistes a la 10a Fira Mercat Modernista de Canet de Mar

Escoltar

Mataró promociona les seves rutes modernistes a la 10a Fira Mercat Modernista de Canet de Mar

El certamen se celebra els dies 15, 16 i 17 de setembre

Mataró participa aquest proper cap de setmana a la 10a Fira Mercat Modernista de Canet de Mar, on disposarà d’un estand propi. La participació de Mataró en aquest esdeveniment té com a principal objectiu promocionar les rutes modernistes de la ciutat: “El Modernisme a Mataró”; la ruta “Puig i Cadafalch Mataró – Argentona”; la visita a la Nau Gaudí, primera obra de l’arquitecte; la visita cultural guiada a la Casa Coll i Regàs; la ruta organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Canet “El triangle modernista al Maresme: Puig i Cadafalch, Gaudí i Domènech i Montaner” i la ruta modernista teatralitzada. 

 


També es donaran a conèixer els propers actes programats a Mataró emmarcats en l’Any Puig i Cadafalch, com l’estrena de l’obra “L’home inacabat”, prevista per aquest cap de setmana a Can Gassol. Aquest muntatge, promogut per l’Ajuntament de Mataró, està dirigit per Pere Anglas i és una reconstrucció escènica del pensament i obra de l’arquitecte, historiador de l’art i polític nascut a la ciutat.

 


A més de la difusió de les rutes modernistes i els actes emmarcats en l’any Puig i Cadafalch, a la Fira Mercat Modernista de Canet de Mar també es promocionarà la resta de l’oferta de rutes i visites guiades i audioguiades que es poden realitzar a Mataró durant tot l’any, les propostes i activitats nàutiques i del front marítim, així com l’oferta cultural, gastronòmica, comercial i d’oci i lleure de la ciutat.

 


L’estand de Mataró estarà situat dins l’Espai Ciutats Modernistes, a la plaça de la Universitat. En aquest espai també s’hi ubica l’escenari del Cafè Teatre, punt des del qual s’inicien els espectacles de carrer i on es realitzen diverses activitats vinculades amb el Modernisme.






X Fira Mercat Modernista de Canet de Mar





Canet de Mar reviu l’època modernista amb diferents activitats: mercat d’artesans, ambientació dels carrers, rutes modernistes pel centre històric, espectacles d’animació i balls al carrer, tallers i jocs infantils, degustacions modernistes, cercaviles i desfilades, actuacions de musicals, teatre i cinema i exposicions, etc.

 


Aquest any se celebra el desè aniversari de la Fira i la temàtica principal escollida és: "Les dones del Modernisme".




L’horari de la Fira Mercat Modernista és el dia 15 de setembre, de 18 a 21 h i els dies 16 i 17 d’11 a 14 h i de 17 a 21 h.