Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a la Setmana europea de la prevenció de residus i instal·la una ‘give box’ a la deixalleria mòbil

Escoltar

Mataró s’adhereix a la Setmana europea de la prevenció de residus i instal·la una ‘give box’ a la deixalleria mòbil

La Fundació Lotus Blau organitza una nova neteja del bosc coincidint amb aquesta iniciativa de sensibilització

L’Ajuntament de Mataró s’ha adherit a la Setmana europea de la prevenció de residus, que enguany se celebra del 18 al 26 de novembre, amb l’organització de diferents activitats i especialment amb la instal·lació d’una ‘give box’ a la deixalleria mòbil.




La Setmana europea neix d’un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. A Catalunya, la iniciativa està impulsada per l’Agència Catalana de Residus.




L’objectiu és donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus tant pel que fa consum com producció.






Una 'give box' mòbil i activitats a la Casa Capell




Amb motiu de l’adhesió a la Setmana europea, l’Ajuntament instal•la una ‘give box’ al costat de la deixalleria mòbil, que d’aquesta manera anirà voltant per tota la ciutat. Es tracta d’un gran armari obert, col·locat en un espai públic on la gent pot deixar-hi objectes de segona mà com roba, llibres, eines, i altres coses que ja no necessita i també pot agafar-ne lliurement. Si la iniciativa és ben rebuda l’Ajuntament estudiarà donar-hi continuïtat.




A més, la Casa Capell ha programat tres activitats en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus. La primera, un taller d’autoreparacions domèstiques, va tenir lloc el passat dissabte. Dijous 23, de 19 a 20.30 h, tindrà lloc la projecció del documental “Cap a l’eternitat”, sobre l’acumulació de residus radioactius; i dissabte 25, de 10 a 13 h, s’organitza un taller per aprendre a fer productes d’higiene personal amb ingredients naturals i biodegradables. Les activitats requereixen d’inscripció prèvia.






Nova neteja del bosc a càrrec de Lotus Blau




També coincidint amb la setmana europea, ahir diumenge va tenir lloc una nova neteja dels boscos de Mataró impulsada per la Fundació Lotus Blau en el marc del projecte de voluntariat 9bosc. Aquest projecte social, que compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Mataró, permet desenvolupar una activitat de custòdia del territori consistent en la recollida dels residus urbans que hi ha als boscos per part de voluntaris.




Es tracta de la tercera sortida que es duu a terme en el marc del projecte. En aquesta ocasió es van netejar les 20 Ha de bosc que hi ha als entorns del Camí de Can Bruguera. Hi van participar 93 voluntaris en l’acció, que va permetre recollir 1.420 quilos de deixalles.




A banda de l’Ajuntament, en aquesta neteja han col·laborat amb Lotus Blau la Diputació de Barcelona, el Gremi de Constructors i Promotors d’Obres de Mataró i Comarca, l’establiment BonÀrea de la carretera de Mata, el restaurant Can Bruguera i Proyecto Libera.