Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

Escoltar

Mataró s’adhereix a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

El Ple del passat 2 de març va aprovar per unanimitat l’adhesió a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS). La XMESS, que està a punt de constituir-se, serà una plataforma representativa per tots els ajuntaments adherits i oferirà suport i recursos en aquesta línia, generant noves sinèrgies territorials. 




L’Ajuntament de Mataró comparteix els objectius de la XMESS i considera que aquesta adhesió oferirà suport per la posada en marxa i la consolidació de les polítiques de promoció de l’economia social i solidària que es porten a terme actualment a la ciutat de Mataró. També és una bona oportunitat per poder compartir amb la resta de municipis adherits les accions que s’impulsen des de Mataró i posar-les en valor.






Antecedents




Segons el web de la XMESS, la idea de constituir una xarxa de municipis per l’economia social i solidària va sorgir a la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària, celebrada el 22 i 23 d’octubre de 2015, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. De la trobada en va sortir també el grup motor, integrat pels ajuntaments de Badalona, Barcelona, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet.




Després d’aquesta primera etapa, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró va aprovar per unanimitat al gener del 2016 una declaració institucional, presentada per la CUP, per l’adhesió de Mataró a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. Al Ple de gener del 2016 se'n va donar compte.




Cronològicament, el treball dels ajuntaments del grup motor es va contrastar i ampliar durant la jornada del 16 de març de 2016, que tingué lloc a Badalona. En aquesta trobada, es va conceptualitzar l’economia social i solidària, es van compartir algunes experiències inspiradores que estan duent a terme alguns municipis del país per al coneixement i la promoció d’aquestes pràctiques socioeconòmiques alternatives, i es va decidir la fórmula jurídica que haurà d’adoptar aquesta agrupació de municipis i el procés per a la seva constitució.




Ara la fita següent tindrà lloc el 10 de juny a Sabadell, on la quarantena de municipis que ja s’han adherit al Manifest debatran la missió, visió i estratègia de la futura entitat, així com uns primers esborranys d’Estatuts i de pla de treball per al període 2017-2019, dos documents que hauran de ser aprovats en una propera jornada, que tindrà lloc a Santa Coloma de Gramenet el proper novembre. L’objectiu és constituir formalment la xarxa a la primavera de 2017 i que ja sigui operativa des del primer dia.