Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró se suma als actes del Dia Europeu de la Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria

Escoltar

Mataró se suma als actes del Dia Europeu de la Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria

En el marc d'aquesta jornada, dilluns 16 d'octubre es faran sessions formatives al cos de la Policia Local

El Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament de Mataró impulsa l’organització d’una jornada formativa al cos de la Policia Local amb motiu del Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria. Al llarg de tot el dia, es faran diverses sessions per tal de conscienciar els agents sobre la importància que té el paper de primera intervenció en un cas d’aturada cardíaca. Les sessions tindran lloc entre les 9.15 h i les 13:30 h, i des de les 15.15 h fins les 18.30 h i està previst que hi participin més d’una seixantena d’agents de la Policia Local.

 


La iniciativa s’emmarca en el projecte Mataró, ciutat cardioprotegida. En els darrers tres anys, Mataró ja s’ha sumat a la celebració d’aquest dia amb l’organització de diverses activitats promogudes pel Servei de Protecció Civil amb la col·laboració del Consell Català de Ressuscitació (CCR), la Creu Roja i l’associació Formació Salut.

 


L’aturada cardíaca és responsable de 350.000 morts cada any fora dels hospitals de tota Europa. A Catalunya suposa una mort sobtada cada dues hores i mitja, és a dir, 10 morts cada dia. Aquesta xifra multiplica per 5 el nombre de morts per accident de trànsit.

 
Mataró, ciutat cardioprotegida

El projecte Mataró, ciutat cardioprotegida, impulsat per l’Ajuntament, té com a objectiu per al 2020 que a la ciutat hi hagi sempre un desfibril•lador disponible en un radi de 400 metres. Aquest 2017 se n’han instal•lat 10 als casals de gent gran municipals i espais joves. Ara, doncs, Mataró ja disposa de 38 desfibril·ladors instal•lats en equipaments i 2 més al front marítim.