Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró senyalitza els principals edificis vinculats a la figura de Josep Puig i Cadafalch

Escoltar

Mataró senyalitza els principals edificis vinculats a la figura de Josep Puig i Cadafalch

La senyalització permet tenir informació sobre vuit edificisLa Direcció de Cultura i l’Ajuntament de Mataró han impulsat un projecte de senyalització dels principals edificis vinculats a la figura de Puig i Cadafalch, dins dels actes de celebració de l’Any Puig i Cadafalch. La senyalització, que es podrà veure fins a finals d’any, té com a objectiu apropar als ciutadans i als visitants la importància de la figura de l’arquitecte i el valor històric i patrimonial del llegat que va deixar a la ciutat. 
Al mateix temps, el projecte vol possibilitar la descoberta dels edificis de forma autònoma, configurant una ruta pels diferents espais que el visitant podrà seguir lliurement.
Els espais senyalitzats són la Casa Sisternes, considerada la seva primera obra; la Casa Parera; la botiga La Confianza; La Beneficència; la Casa Coll i Regàs; el mercat de la Plaça Gran, conegut popularment com El Rengle; el Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró; i, la casa natal de l’arquitecte.
Al pati de La Beneficència, seu de la Direcció de Cultura, s’hi podrà trobar una instal·lació expositiva centrada en donar una visió general del personatge des de les diverses vessants en les quals va treballar i va esdevenir una figura primordial del seu temps.
La senyalització s’emmarca dins dels actes de celebració del 150 aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch i el centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya. Mataró, ciutat natal de l’arquitecte, s’ha unit a aquesta celebració mitjançant l’organització d’una sèrie d’actes destinats a commemorar la seva figura, posant atenció a les múltiples facetes a les quals va dedicar la seva trajectòria professional, política i vital. L’objectiu principal de la commemoració és donar a conèixer la figura d’aquest mataroní il·lustre en tota la seva magnitud i difondre el llegat que va deixar a la ciutat amb la voluntat de donar-li una major visibilitat i de contribuir a la presa de consciència sobre el seu valor patrimonial, històric i cultural.