Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró treu a concurs les guinguetes i els altres serveis de temporada a les platges

Escoltar

Mataró treu a concurs les guinguetes i els altres serveis de temporada a les platges

La temporada de platges s’estendrà enguany de l’1 d’abril al 31 d’octubre

L’Ajuntament ha convocat el concurs per atorgar les autoritzacions municipals que permeten explotar les guinguetes i la resta dels serveis de temporada a les platges del Varador, del Callao i Sant Simó. Qualsevol persona interessada a explotar serveis com els quioscos de bar restaurant, de gelats, lloguer de gandules o consignes pot presentar la seva oferta fins al 13 de febrer.

 


El concurs preveu la instal·lació a la platja del Varador de dos punts de lloguer de gandules (de 40 unitats cadascun), un punt de lloguer d’embarcacions, una instal•lació amb llits elàstics, un punt de lloguer de vehicles sostenibles, un quiosc de venda de productes de bany i una zona recreativa flotant.

 


A la platja del Callao, els serveis de temporada previstos són dos quioscos de bar restaurant amb terrassa, un quiosc de gelats i begudes amb terrassa, tres punts de lloguer de gandules (de 20 unitats cadascun), tres llocs de lloguer de consignes adossats a les guinguetes de bar restaurant i de gelats i un punt de lloguer de vehicles sostenibles.

 


Per últim, a la platja de Sant Simó surt a concurs un quiosc de bar restaurant amb terrassa, un lloc de lloguer de consignes adossat a la guingueta anterior, i un punt de lloguer de gandules (de 20 unitats).

 


Els serveis s’adjudicaran per dos anys amb la possibilitat d’una pròrroga de dos anys més, fet que fa més factible l’amortització de les inversions a realitzar per part dels adjudicataris. Els criteris a valorar pel que fa a les guinguetes seran el cànon ofert (70 punts), el compromís de contractació d’una persona registrada al Serveis d’Ocupació Municipal pertanyent a col·lectius d’especial protecció per a la seva inserció laboral (10 punts), criteris estètics de la guingueta (fins a 10 punts) i valoració de l’oferta gastronòmica (fins a 10 punts). Els interessats a explotar qualsevol d’aquests serveis poden consultar el plec de clàusules i les condicions per presentar les ofertes al web municipal.

 




Pla d'usos a les platges




El concurs per a l’adjudicació dels serveis s’emmarca en el Pla d’usos i serveis de temporada de les platges de Mataró per al 2017 que va aprovar ahir el Ple municipal, proposta que ha de validar el Servei de Costes de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat.




El document regula i estableix les normes que permeten l’explotació dels serveis i les instal·lacions desmuntables durant la temporada d’estiu, pel que fa els usos comercials, lúdics o esportius que s’hi poden desenvolupar. A la vegada, regula els serveis i instal•lacions competència de l’Ajuntament, i defineix les accions a dur a terme en aspectes com la mobilitat i l’accessibilitat, la seguretat, els horaris o la neteja.




Aquest any, la temporada de serveis de platja comença l’1 d’abril i finalitza el 31 d’octubre, de manera que els adjudicataris que així ho decideixin podran obrir un mes abans i tancar un mes després respecte al 2016. Durant la temporada alta (de l’1 de juny a l’11 de setembre) totes les instal·lacions i serveis han d’estar oberts al públic, mentre que en temporada baixa (de l’1 d’abril al 31 de maig i del 12 de setembre al 31 d’octubre) els quioscos de menjar i begudes i altres instal·lacions de temporada poden no estar obertes a diari o oferir un horari reduït.





Es mantenen els mateixos horaris de funcionament de les guinguetes, que es van modificar fa dos anys per fer-los més compatibles amb el descans veïnal. Així, hauran de tancar a les 2 h les nits entre setmana i a les 3h els divendres, dissabtes i vigílies de festius.






Seguretat a les platges




El servei de salvament i socorrisme comptarà amb 3 punts d’assistència sanitària (platges de Ponent, Varador i Callao), 2 torres de vigilància, una a la platja del Varador i l’altra a la platja del Callao, 3 cadires de vigilància (2 a Varador i 1 a Callao) i 1 mòdul d’intervenció immediata a Sant Simó. Totes les platges tindran banderes informatives sobre l’estat de la mar i sistema de megafonia coordinat amb el servei de vigilància, socorrisme i salvament. Segons el Pla d’usos, aquest servei es realitzarà del 13 de maig a l’11 de setembre.



Per la seva banda, entre el 21 de maig i l’11 de setembre, la Policia Local realitzarà una vigilància més intensa de la zona del passeig marítim i les platges. Els seus objectius són fer el control del trànsit i els estacionaments, vigilància per fets relacionats amb la seguretat ciutadana, col•laboració en serveis assistencials, control de l’activitat lúdica per la nit i informació al públic.






Platges de qualitat



La tipologia d’usos previstos al Pla d’usos i els serveis de temporada estan alineats amb l’objectiu de promoció de ciutat de posar en valor i reconèixer el front marítim cada cop més com a recurs turístic per a Mataró. La regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, va recollir el passat gener els diplomes acreditatius de les platges del Callao i del Varador, que van renovar la certificació Q de Qualitat turística.