Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més d'una cinquantena de gegants, gegantons i capgrossos es donen cita a La Gegantada

Escoltar

Més d'una cinquantena de gegants, gegantons i capgrossos es donen cita a La Gegantada

El concert de Gospelsons, la nit d'Havaneres i rom cremat i l'assaig de la Missa de Les Santes completen el programa d'avui, 24 de juliol

Més d’una cinquantena de gegants, gegantes, gegantons i capgrossos de Mataró, de 36 colles, participen aquesta tarda a La Gegantada de Les Santes. Les figures sortiran a les 18.30 h des de tres punts de la ciutat i es trobaran a la plaça de Santa Anna, on seran rebudes per la Família Robafaves i els Nans.

 


La Gegantada, que aquest any arriba a la 18a edició, està organitzada per la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró i l’Ajuntament. És el primer acte de Les Santes on es pot veure la Família Robafaves.
Tres cercaviles simultànies


Els tres punts de sortida dels diferents recorreguts seran l’Espai Firal del Nou Parc Central, la plaça de l’Havana i la plaça d’Occitània. Cadascuna de les cercaviles anirà acompanyada de la música de les respectives colles.

 


Els tres recorreguts seran:
-Colles del nord: Espai Firal (parc Central), passeig de la Ciutadania, plaça d’Espanya, carrer del Parc, Caminet de les Vinyes, Muralla del Tigre, Muralla de Sant Llorenç, plaça de Santa Anna.
-Colles de l’est: plaça de l’Havana, carrer de Sant Pelegrí, baixada de les Espenyes, carrer de Can Xammar, carrer de Sant Cristòfor, plaça de la Peixateria, carrer de Barcelona, plaça de Santa Anna.
-Colles de l’oest: plaça d’Occitània, carrer de Pompeu Fabra, carrer de Miquel Biada, carrer de Sant Benet, plaça de les Tereses, carrer de Santa Teresa, plaça de Santa Anna.
A les 19.15 h la Família Robafaves (el gegant Robafaves, la Geganta, la Toneta i en Maneló) i els Nans faran la primera sortida des de l’Ajuntament, on hi hauran arribat en cercavila des de Can Marfà. Les figures baixaran per la Riera fins a la plaça de Santa Anna, on esperaran l’arribada de la resta de gegants i capgrossos. Un cop arribats tots els participants tindrà lloc el ball de benvinguda de la Família Robafaves i els Nans. Després, hi haurà un segon ball conjunt de totes les colles amb música interpretada per la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró. Per acabar l’acte, els participants a la Gegantada s’acomiadaran a ritme del “Passi-ho bé”, a càrrec dels flabiolaires de la Família Robafaves, i aniran abandonant la plaça ordenadament, pel lloc on han arribat.
Abans de marxar, cada grup de colles rebrà una bandera de Mataró. Els tres abanderats encapçalaran les respectives cercaviles de tornada, amb l’encomana de portar-la als barris per anunciar l’inici de la Festa Major de Les Santes.
Gospelsons, Nit d’havaneres i assaig de la Missa de Les Santes


A banda de la gegantada, la tarda i nit d’avui dilluns, 24 de juliol, estarà marcada per la música.
A les 20 h, al passeig del Callao, actuarà “Gospelsons”. En l’entorn mariner del front de mar, el grup de gòspel mataroní dirigit per Georgina Blanch oferirà un recital fruit d’un treball de mesos.
A les 22 h serà el torn de la tradicional nit d’Havaneres i rom cremat. Els “Peix Fregit” retornen enguany a l’escenari del passeig del Callao. També actuaran Les Anxovetes, un grup amb tres veus femenines.
Paral·lelament, a partir de les 21 h, a la Basílica de Santa Maria se celebrarà l’assaig de la Missa de les Santes.


Afectacions al trànsit


La celebració de La Gegantada comportarà afectacions al trànsit entre les 18 i les 21 h. Es tallarà la circulació al carrer de Sant Josep, Muralla de Sant Llorenç i plaça de l’Ajuntament, on tampoc no s’hi podrà estacionar.
El passeig Marítim (entre Sant Simó i el Cargol) també quedarà tallat a la circulació a partir de les 19.30 h per la celebració del concert de Gospelsons i la nit d’Havaneres i rom cremat.