Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més d'una cinquantena de participants han estat atesos al projecte "Creant Oportunitats per a persones amb diversitat funcional"

Escoltar

Més d'una cinquantena de participants han estat atesos al projecte "Creant Oportunitats per a persones amb diversitat funcional"

Els participants en el programa impulsat pel SOM han gaudit de suport en la recerca de feina, convenis de pràctiques laborals i contractació bonificada per a empreses

La regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, va presidir ahir la cloenda de la primera edició del programa “Creant Oportunitats per a persones amb diversitat funcional” que ha dut a terme el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) en xarxa amb les entitats que treballen per a la inserció laboral d’aquest col·lectiu a Mataró i al Maresme. 

Durant la primera edició del projecte, que va començar a finals de maig i s’acabarà el 31 de desembre, s’han atès 52 participants, s’han gestionat 17 contractes aconseguits en empreses ordinàries i centres especials de treball (6 dels quals bonificats en el marc del programa o en altres subvencions) i 25 estades de pràctiques. 20 empreses han col•laborat en aquest projecte.

Les entitats col·laboradores i els col·lectius amb què treballa cadascuna són:

-Fundació privada el Maresme: atén a persones amb discapacitat psíquica

-Consell Comarcal del Maresme - Oficina Tècnica Laboral del Maresme: atén a persones amb trastorn mental

-Fundació ECOM-SIL Maresme: atén a persones amb discapacitat física

-Centre de Formació i Prevenció: atén a persones amb trastorn mental

El treball en xarxa entre les entitats i l’Ajuntament ha permès fer una prospecció a mida per aconseguir estades de pràctiques i contractes laborals ajustats a les necessitats de cadascú; vetllar per la integració òptima a les empreses i fer l’ajustament quan ha estat necessari; i activar i definir els itineraris laborals i d’inserció de cada persona.

El cost total del projecte és de 110.250 €. L’aportació municipal ha estat de 65.250 € i la Diputació de Barcelona subvenciona els 45.000 € restants a través del Catàleg de Serveis.

 Objectius

“Creant Oportunitats per a persones amb diversitat funcional” vol contribuir a la integració laboral de les persones amb discapacitat que busquen feina, complementant el treball que fan les quatre entitats participants en aquest aspecte.

Els objectius principals d’aquest programa han estat:

-Sensibilitzar al teixit empresarial de les possibilitats i avantatges de la contractació de persones amb diversitat funcional

-Acompanyar les persones participants en el seu procés d’inserció, apropant-les al món de l’empresa amb estades de practiques

-Facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat funcional, incentivant la seva contractació amb subvencions a les empreses i fent d’intermediaris entre les persones i les pròpies empreses.