Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mónica Dixon guanya el 7è Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró amb l'obra "Two Scapes"

Escoltar

Mónica Dixon guanya el 7è Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró amb l'obra "Two Scapes"

L'exposició de les 40 obres finalistes es pot visitar a l'Ateneu Fundació Iluro fins al 23 de juliol

L’artista nord-americana Mónica Dixon (nascuda a Marlton, New Jersey, i resident a Oviedo, Astúries) ha estat la guanyadora de la setena edició del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró per l’obra “Two Scapes”.





L’acte, celebrat aquest dijous 8 de juny a l’Ateneu Fundació Iluro, ha estat presidit per l’alcalde, David Bote, i ha comptat amb la presència de la directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat, Àngels Torras; el Cònsol General de l’Uruguai a Barcelona, Noelia Martínez; el president de la Fundació Iluro, Pere Carles; i el president de l’Associació Sant Lluc, Antoni Luis.

 


El Premi, que té una dotació única de 9.000 €, ha batut rècord de participació en aquesta edició amb 346 dossiers presentats, dels quals 332 vàlids. A més a més de l’obra guanyadora, també s’han premiat quatre obres finalistes: Jo Milne (Edimburg –Escòcia- 1966, resident a Barcelona) per l’obra “Conjugant amb cordes, III”; Gonzalo Sicre Maqueda (Cadis 1967, resident a Cartagena) per l’obra “Playa de Levante”; José Ángel Sintes (Maó 1978, resident a Alaior –Menorca-); i Manu vb Tintoré (Ucle –Bèlgica- 1970, resident a Sales de Llierca, Girona).

 


Després de la lectura del veredicte del jurat i del lliurament de premis, s’ha inaugurat l’exposició de les 40 obres finalistes, mostra que es podrà visitar a l’Ateneu Fundació Iluro (La Riera, 92) fins al 23 de juliol.






Premi Torres García-Ciutat Mataró





El Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró es concedeix cada dos anys, està organitzat per l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i té el suport de l’Ajuntament, el TecnoCampus Mataró-Maresme, el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, la Fundació Iluro i d’altres patrocinadors.

 


El jurat d’aquesta edició està format per Juan Manuel Bonet, crític, historiador de l’art i poeta; Glòria Bosch, historiadora de l’art i museòloga; Pilar Parcerisas, historiadora, assagista i comissària d’exposicions; Antoni Perna, director artístic del centre d’art Tecla Sala, artista i comissari d’exposicions; i Antoni Luis, president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró.

 


L’obra guanyadora queda en propietat de l’entitat organitzadora, que des de la segona edició la dóna a la ciutat de Mataró, i s’exposa de forma permanent a l’Espai Torres García, situat al Foyer del TecnoCampus Mataró-Maresme.

 


El premi està dotat amb 9.000 € i està obert a artistes residents a tot l’Estat espanyol. En aquesta edició, el 50 % dels treballs presentats procedien de Catalunya i, la resta, de Madrid, València, Castella, Galícia i País Basc.

 


A més de l’exposició, s’edita un catàleg amb les fotografies de les obres finalistes, la composició del jurat, l’acta del veredicte i una valoració del premi a càrrec d’un dels membres del jurat.

 


L’artista que va obtenir el I Premi Torres García-Ciutat de Mataró va ser el cubà Gustavo Díaz Sosa per la seva pintura “Tratan de flotar, son sus únicas esperanzas”, i a més hi van haver quatre guardons per als finalistes Pere Salinas, Mercè Sebastià, i els mataronins Josep M. Codina i Marc Llacuna. En la segona edició, el guanyador va ser Antoni Perna amb l’obra “Tardor”. La tercera edició va premiar Marc Llacuna, el primer mataroní que ha aconseguit aquest premi, amb l’obra “122”; la quarta la va guanyar el peruà Rafael Guerrero Céspedes amb l’obra “Airport”; la cinquena Martín Carral per l’obra “Hiperespai IV” i la sisena Ruth Moran per l’obra “Gravitaciones”.



 


Joaquín Torres-García





Joaquín Torres-García (Montevideo, 1874 - 1949) és un dels artistes més importants del panorama artístic català, europeu i llatinoamericà de la primera meitat del segle XX, tant per les seves obres com pels seus plantejament teòrics. Torres-García, de pare mataroní, va viure durant un any a la ciutat i va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis on va rebre classes de pintura de Josep Vinardell.