Obert el període de participació per al 4t Concurs de Cartells de Carnestoltes de Mataró

El dia límit de presentació de les propostes és el 13 de desembre, a les 20 h

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró ha publicat les bases de participació del 4t Concurs de Cartells de Carnestoltes de la ciutat. La convocatòria va adreçada a professionals de disseny gràfic i a estudiants d’últim curs d’un grau universitari o d’un cicle superior en l’àmbit de disseny gràfic. Aquest any, com a novetat, s’amplia la possibilitat de participar als professionals i estudiants d’últim curs de l’àmbit de la il·lustració.



Les bases regulen que es poden presentar les obres individualment o de forma col·lectiva, i només es podrà presentar una proposta per participant o col·lectiu. La data màxima de lliurament dels cartells és el 13 de desembre a les 20 hores, i s’haurà d’efectuar a la seu de la Direcció de Cultura de Mataró (carrer de Sant Josep, 9).



El jurat estarà format per un dissenyador gràfic multidisciplinar i professor de disseny gràfic que ha participat en diversos jurats internacionals; un dissenyador gràfic i professor de disseny gràfic al Grau de Disseny de la Universitat de Barcelona (UB); un tècnic de disseny gràfic de l’Ajuntament de Mataró, dos tècnics de la Direcció de Cultura i un membre de la Comissió de Carnestoltes 2018. El veredicte del cartell guanyador es farà públic la primera setmana de febrer de 2018, a la roda de premsa de presentació dels actes de Carnestoltes.



El premi està dotat amb 1.500 €. La persona guanyadora també serà l’encarregada de dissenyar i maquetar el programa de mà dels actes del Carnestoltes i diverses aplicacions gràfiques derivades del disseny del cartell.



Els criteris per avaluar el cartell guanyador seran l’originalitat, la qualitat artística, la seva capacitat i claredat comunicativa, la seva adequació al Carnestoltes mataroní i la transmissió de valors positius vinculats a la celebració de la festa i a la participació ciutadana des de la responsabilitat.