Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quatre equipaments de Mataró estalviaran energia aquest mes de febrer per lluitar contra la pobresa energètica

Escoltar

Quatre equipaments de Mataró estalviaran energia aquest mes de febrer per lluitar contra la pobresa energètica

Mataró és un dels 12 municipis que participen a la Marató de l’estalvi energètic

Mataró és un dels 12 municipis que participen a la 2a Marató de l’estalvi energètic per a la lluita contra la pobresa energètica, una iniciativa que té lloc al llarg d’aquest mes de febrer. Es tracta una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat associada de contribuir a la lluita contra la pobresa energètica.

 


Enguany hi participen una dotzena d’ajuntaments, també amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona: Mataró, Badalona, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, Malgrat de Mar, Manresa, Pineda de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i La Geltrú. Els objectius de la Marató de l’estalvi energètic són:

 


- Reduir els consums en electricitat, climatització i aigua de diversos equipaments durant el mes de febrer de 2017 respecte als mateixos consums de l’any 2016, amb la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació dels treballadors i usuaris.

 


- Destinar a accions de lluita contra la pobresa energètica el 100% de l’estalvi econòmic aconseguit als equipaments amb les mesures aplicades entre l’1 i el 28 de febrer de 2017, respecte a l’energia consumida al mateix període de l’any anterior.

 


A la iniciativa participen més 60 equipaments administratius, culturals, esportius i educatius, i implica en total a més de 2.000 treballadors, 10.000 alumnes i 100.000 usuaris. Mataró hi contribueix amb 4 equipaments: Biblioteca Antoni Comas, Piscina Municipal, Escola Marta Mata i el Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor.

 


Entre les mesures que els equipaments aplicaran aquest mes hi ha accions com: reduir hores d’ús de la climatització, tancament parcial de lluminàries o apagada total quan no són necessàries, aturades parcials d’ascensors, ajustar les cisternes dels inodors per reduir la capacitat d’aigua descarregada, aturar màquines de vending de begudes a la nits o, fins i tot, renunciar a dutxar-se a l’equipament algun dia concret de la setmana. La majoria de les accions es fan a proposta dels propis treballadors i usuaris dels equipaments, a qui s’ha explicat el projecte i la destinació de l’estalvi.