Quatre equipaments de Mataró estalviaran energia aquest mes de febrer per lluitar contra la pobresa energètica

Mataró és un dels 12 municipis que participen a la Marató de l’estalvi energètic

Mataró és un dels 12 municipis que participen a la 2a Marató de l’estalvi energètic per a la lluita contra la pobresa energètica, una iniciativa que té lloc al llarg d’aquest mes de febrer. Es tracta una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat associada de contribuir a la lluita contra la pobresa energètica.

 


Enguany hi participen una dotzena d’ajuntaments, també amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona: Mataró, Badalona, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, Malgrat de Mar, Manresa, Pineda de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i La Geltrú. Els objectius de la Marató de l’estalvi energètic són:

 


- Reduir els consums en electricitat, climatització i aigua de diversos equipaments durant el mes de febrer de 2017 respecte als mateixos consums de l’any 2016, amb la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació dels treballadors i usuaris.

 


- Destinar a accions de lluita contra la pobresa energètica el 100% de l’estalvi econòmic aconseguit als equipaments amb les mesures aplicades entre l’1 i el 28 de febrer de 2017, respecte a l’energia consumida al mateix període de l’any anterior.

 


A la iniciativa participen més 60 equipaments administratius, culturals, esportius i educatius, i implica en total a més de 2.000 treballadors, 10.000 alumnes i 100.000 usuaris. Mataró hi contribueix amb 4 equipaments: Biblioteca Antoni Comas, Piscina Municipal, Escola Marta Mata i el Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor.

 


Entre les mesures que els equipaments aplicaran aquest mes hi ha accions com: reduir hores d’ús de la climatització, tancament parcial de lluminàries o apagada total quan no són necessàries, aturades parcials d’ascensors, ajustar les cisternes dels inodors per reduir la capacitat d’aigua descarregada, aturar màquines de vending de begudes a la nits o, fins i tot, renunciar a dutxar-se a l’equipament algun dia concret de la setmana. La majoria de les accions es fan a proposta dels propis treballadors i usuaris dels equipaments, a qui s’ha explicat el projecte i la destinació de l’estalvi.