Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quatre negocis es posen en marxa durant els tres primers mesos del programa "Aixequem persianes"

Escoltar

Quatre negocis es posen en marxa durant els tres primers mesos del programa "Aixequem persianes"

El projecte persegueix recuperar l'activitat econòmica reobrint locals en desús, especialment en zones de la Llei de BarrisQuatre negocis ja s’han posat en marxa a Mataró i quatre més tenen previst de fer-ho en les properes setmanes en el marc del programa “Aixequem persianes”. El projecte es va posar en marxa l’1 de març amb la voluntat de recuperar l’activitat econòmica reobrint locals en desús, especialment en els barris de Rocafonda - El Palau- Escorxador i Cerdanyola (zones de la Llei de Barris).

 


Durant aquests primers tres mesos de funcionament, l’Ajuntament ha censat més de 200 locals buits. S’ha contactat amb més d’una quarantena de propietaris particulars i amb una vintena d’emprenedors que busquen local per engegar el seu negoci i 30 locals ja s’han adherit a la campanya i han passat a formar part de la borsa de locals de lloguer de l’”Aixequem persianes”. L’Ajuntament també s’ha posat en contacte amb més d’una vintena d’immobiliàries perquè facilitin locals per ampliar la borsa de locals de lloguer i de moment ja ha signat dos acords de col·laboració.

 


El programa compta amb un seguit de suports tant per a propietaris com per a emprenedors que van des de l’assessorament a l’emprenedor per a l’elaboració del pla d’empresa fins a subvencions fiscals.

 


D’aquesta manera es vol fomentar l’emprenedoria –especialment en l’àmbit de l’economia social i cooperativa-, afavorir l’ocupació de la gent jove i els autònoms, i complementar l’oferta comercial i de serveis del barri.

 
Qui es pot adherir a “Aixequem persianes”?
El Ple de l’Ajuntament, en sessió del 3 de març de 2017, va aprovar modificacions a les ordenances fiscals i a les bases de subvencions per al pagament dels tributs municipals per poder posar en marxa el programa “Aixequem persianes” per reactivar l’economia a la ciutat.

 


Les sol•licituds es poden presentar fins al 31 de desembre al Servei d’Atenció Ciutadana, a l’Oficina Mataró Empresa –sol•licitant cita prèvia per internet- o bé per correu postal (Ajuntament de Mataró, La Riera 48, 08301 Mataró –amb la referència “Direcció de Promoció Econòmica).

 


Poden demanar aquestes subvencions aquelles persones físiques o jurídiques que participin al projecte en algun d’aquests supòsits:

 


- propietaris: es poden adherir al programa els propietaris d’un local que tingui un preu de lloguer un 25 % per sota del preu mig dels lloguers del carrer o de la zona de referència, i que es comprometin a aplicar un l’increment anual del lloguer durant els tres primers anys que no superi el de l’IPC de Catalunya.

 


- emprenedors: han de voler posar en marxa un projecte durant aquest any 2017 que complementi l’oferta comercial del barri o aporti un valor afegit al mix comercial de la zona, i hauran de presentar el pla d’empresa o qualsevol altre document que acrediti la viabilitat del negoci.

 
Avantatges
Els propietaris podran acollir-se a una bonificació del 100% de l’IBI per als exercicis 2017, 2018 i 2019 si el local està en alguna de les zones de Llei de Barris i un 50% si té altres ubicacions.

 


Els emprenedors que iniciïn activitat econòmica en un dels locals buits adherits a la campanya tindran una subvenció de la taxa per les llicències ambientals i comunicacions prèvies, i pels controls posteriors a l’inici de l’activitat, del 100% si és zona Llei de Barris i del 50% per a la resta de la ciutat.

 


Tant propietaris de locals buits com emprenedors podran rebre també subvenció de l’ICIO i la taxa per les llicències urbanístiques, del 100% en zona Llei de Barris i 50% a la resta.