Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reconeixen amb el segell europeu URBACT Good Practice la xarxa "El Perfil de la Ciutat"

Escoltar

Reconeixen amb el segell europeu URBACT Good Practice la xarxa "El Perfil de la Ciutat"

Mataró forma part d'aquest projecte que vol ajudar a mesurar la qualitat de vida i benestar de les ciutats mitjanes

La Xarxa El Perfil de la Ciutat – Indicadors bàsics de Qualitat de Vida, constituïda per 14 ciutats mitjanes catalanes entre les quals hi ha Mataró, ha estat reconeguda amb el segell europeu URBACT Good Practice entre un conjunt de 97 exercicis de bones pràctiques d’arreu d’Europa escollides entre 270 propostes presentades per 219 ciutats de 29 països.

 


El fet d’haver aconseguit el reconeixement del segell europeu URBACT Good Practice permetrà a la xarxa tenir la possibilitat de poder presentar-se a futures convocatòries d'URBACT, un programa europeu d’intercanvi i aprenentatge per a la promoció del desenvolupament urbà sostenible que permet a les ciutats treballar de forma conjunta en la recerca de solucions per els grans reptes urbans i socials.

 


El proper mes d’octubre, els projectes seleccionats podran participar d’una trobada a Tallinn (Estònia), on tindran l’ocasió de compartir el seu exercici de bones pràctiques amb altres ciutats europees.






El Perfil de la Ciutat


El projecte El Perfil de la Ciutat funciona des de 1998 i hi participen els municipis de Badalona, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, El Prat de Llobregat, Rubí, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Vic.

 


Aquestes 14 ciutats estableixen una col•laboració tècnica, metodològica i de recerca a través, principalment, dels seus observatoris socioeconòmics. La col•laboració que estableixen té com a objectiu desenvolupar i aplicar eines, metodologies i indicadors tècnics per a mesurar la qualitat de vida i benestar de les ciutats i dels seus veïns.

 


Des de l’any 2010, anualment, s’elabora l’Informe del Perfil de la Ciutat, que tracta de forma comparada la demografia, el mercat de treball, l’habitatge, l’activitat econòmica, el teixit empresarial, la cohesió social, la sostenibilitat, per acabar en un apartat final dedicat a diagrames d’informació local. A més la xarxa manté un bloc sobre aspectes de metodologia estadística i sobre temes d’actualitat de la qualitat de vida i el benestar de les ciutats mitjanes, obert a la participació dels experts.