Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obre la convocatòria de la X edició del Premi Helena Jubany de narració curta

Escoltar

S’obre la convocatòria de la X edició del Premi Helena Jubany de narració curta

L’Associació Cultural Helena Jubany, la Direcció de Cultura i el diari ARA convoquen aquest concurs dotat amb 3.000 eurosLa Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró promou la convocatòria de la X edició del Premi Helena Jubany de narració curta, a través d’un conveni en el qual aporta un 35% del cost del projecte d’edició de l’obra premiada. El premi està dotat en 3.000 euros i l’obra guanyadora es publicarà amb el diari ARA. 
Amb la participació de l’Ajuntament de Mataró es consolida la millora de la difusió del premi i l’impuls a una iniciativa cultural amb interès i trajectòria destacada a la ciutat. La implicació s’hi veu reflectida amb la integració d’un membre de la Xarxa de Biblioteques de la ciutat en el jurat del premi, amb la recollida dels originals que s’hi presentin, que es farà a les dues biblioteques municipals, i també amb el suport econòmic.
L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, l’Ajuntament de Mataró i el diari ARA convoquen el premi amb la finalitat de mantenir viu el record de l’Helena, enamorada del món dels llibres des de tots els angles i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral.
Característiques de les obres
Hi podran optar al premi, tots els treballs consistents en narracions curtes o reculls de contes inèdits, originals i escrits en llengua catalana que tinguin, en conjunt, una extensió d’entre 10 i 20 fulls. Els originals es presentaran en cinc còpies, mecanografiats en fulls DIN A4 escrits per una sola cara, a doble espai. Les obres presentades han d’anar adreçades a un públic que tingui de 12 a 99 anys i la data final de presentació dels originals és el proper 1 d’octubre. Els treballs hauran de ser tramesos a qualsevol de les dues biblioteques públiques de Mataró: Biblioteca Antoni Comas o bé Biblioteca Pompeu Fabra.
El jurat estarà format per Cristina Valls, en representació de les Biblioteques de Mataró, Elvira Carrió, directora de l’Institut Pla d’en Boet, Esteve Guardiola, llibreter i narrador oral, Llorenç Soldevila, professor de la Universitat de Vic, Núria Ribas, directora de la Biblioteca de Sentmenat, Roser Ros, presidenta de Tantàgora, Roser Trilla, professora de llengua i literatura de l’Institut A.Satorras, Xavier Vidal, guanyador del IX Premi Helena Jubany, i Joan Jubany, que actuarà de secretari amb veu però sense vot.

A l’hora d’emetre el veredicte, el jurat tindrà en compte la qualitat literària de les obres presentades i el fet que tinguin característiques tals que les facin adequades per ser transmeses oralment sense que calguin adaptacions posteriors. El lliurament del premi es farà el dia 2 de desembre de 2017.