Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Set projectes participen a la segona edició del projecte "Llançadora d'economia social i solidària"

Escoltar

Set projectes participen a la segona edició del projecte "Llançadora d'economia social i solidària"

Cafè de Mar ha acollit aquest dimarts la jornada de benvinguda

Catorze representants dels set projectes escollits per participar a la segona edició de la “Llançadora de projectes d’economia social i solidària” han participat aquest dimarts 23 de maig a la jornada de benvinguda. La sessió, celebrada a Cafè de Mar, va estar conduïda per la cooperativa especialitzada en economia social Tàndem Social SCCL.

 

 

La iniciativa “Llançadora de projectes d’economia social i solidària” s’emmarca dins el programa FESS Mataró -Facilitem l’Economia Social i Solidària a Mataró- de l’Ajuntament i el seu objectiu és acollir i enfortir projectes d’economia social del territori que actualment es troben en fase embrionària. Col·laborant amb Tàndem Social, l’Ajuntament de Mataró oferirà a aquests emprenedors la formació, les eines i l’acompanyament personalitzat necessari perquè les seves iniciatives esdevinguin experiències d’èxit.

 

 

Enguany s’han presentat a la proposta de “Llançadora” onze entitats, de les quals set han estat seleccionades per participar en el projecte:

 

 

-Cooperativa Agrícola i Social Mas Branca (producció agrícola de temporada, granja escola i serveis de turisme sostenible).

 

 

-Ecotours (agència de packs de turisme ecològic).

 

 

-Fil d’Ariane (escola per a persones amb discapacitat i/o diversitat funcional).

 

 

-Coop de Pedal (serveis al voltant de la bicicleta amb l'objectiu de fomentar un mitjà de transport responsable i sostenible).

 

 

-Eduvincles (serveis formatius en pedagogia sistèmica per a professionals de l'educació i serveis d'acompanyament a persones en risc d'exclusió social).

 

 

-Bellànima (serveis d'expressió artística per a gent gran).

 

 

-Aula Violeta (activitats de sensibilització a escoles -inicialment sobre perspectiva de gènere- i venda de productes i jocs creatius per reforçar les activitats).



 

 

Mataró, municipi cooperatiu



 

L’Ajuntament de Mataró, municipi cooperatiu, segueix treballant per l’economia social com a entitat local adherida a la Xarxa de municipis per l’Economia Social i Solidària. Sota aquesta premissa promou actualment iniciatives com la Llançadora, la promoció d’un fons de finançament territorial per a iniciatives de l’economia social, l’articulació d’un laboratori d’idees i propostes per a la co-creació de cohesió de ciutat mitjançant la dinamització d’espais en desús i finalment la organització de la Setmana de l’economia social i solidària.