Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una conferència del catedràtic d’Història Andreu Mayayo commemora el 77è aniversari de la mort de Lluís Companys

Escoltar

Una conferència del catedràtic d’Història Andreu Mayayo commemora el 77è aniversari de la mort de Lluís Companys

L’Ajuntament organitza l’acte institucional dilluns 6 de novembre a les 19.30 h

El catedràtic d’Història Contemporània i Món Actual Andreu Mayayo protagonitzarà l’acte institucional amb motiu del 77è aniversari de la mort del president Lluís Companys. L’acte, organitzat per l’Ajuntament, serà presidit per l’alcalde, David Bote.

 


La conferència se celebrarà el proper dilluns 6 de novembre, a les 19.30 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró, i portarà per títol “Lluís Companys: la dignitat republicana”.
Andreu Mayayo (Samper de Calanda, Teruel, 1959) és catedràtic d’Història Contemporània i Món Actual i director del Centre d’Estudis Històrics Internacionals-Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona. Director de Segle XX. Revista Catalana d’Història, forma part també dels consells de redacció de les revistes L’Avenç i Sàpiens. És membre de la Junta de Govern del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i ha estat alcalde de Montblanc.
Mataró va retre homenatge a Lluís Companys el passat 15 d’octubre amb la tradicional ofrena floral davant el monument dedicat al president de la Generalitat que va ser afusellat pel règim franquista fa 77 anys al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc.