Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una modificació urbanística qualificarà d’equipament una finca municipal del carrer de l’Energia

Escoltar

Una modificació urbanística qualificarà d’equipament una finca municipal del carrer de l’Energia

El canvi permet adequar urbanísticament els usos actuals de l’edifici, que acull la seu de Creu Roja i l’oratori de l’Associació Cultural Al-Ouahda

El Ple municipal va aprovar inicialment, dijous 4, la modificació puntual del Pla general d’ordenació de Mataró que qualificarà com equipament la finca municipal ubicada al número 11 del carrer de l’Energia, al polígon de Mata-Rocafonda.

 


El Pla general assigna actualment a la parcel·la usos industrials. L’objectiu de la modificació es adequar urbanísticament els usos dotacionals i de serveis que es duen a terme des de fa anys en aquesta finca municipal.

 


PUMSA va construir l’any 2000 un edifici que acull, en planta baixa i primera, les ambulàncies i oficines de Creu Roja, mitjançant un conveni de cessió d’ús a precari de l’espai per desenvolupar les activitats socials de l’entitat. La major part de la planta semisoterrada està arrendada des del 2002 a l’Associació Cultural musulmana Al-Ouahda, i es destina principalment a local de culte i altres activitats complementàries pròpies de l’entitat, com conferències, formació o centre d’estudis.




El canvi urbanístic haurà de superar ara un període d’informació pública pel termini d’un mes; l’aprovació provisional, de nou per part del Ple municipal, i l’aprovació definitiva, que correspon a la Generalitat de Catalunya. Mentre es fa la tramitació, i per un termini màxim de dos anys, el Ple ha aprovat suspendre a la finca afectada la tramitació de plans urbanístics derivats, projectes de gestió i urbanització i l’atorgament de llicències (excepte les previstes a la Llei d’Urbanisme).