Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una modificació urbanística qualificarà com a equipament l’àmbit del Cercle Catòlic

Escoltar

Una modificació urbanística qualificarà com a equipament l’àmbit del Cercle Catòlic

Els usos terciaris de l’àmbit de la Presó es traslladaran a l’antic edifici de l’Angeleta Ferrer dins de la mateixa modificació

El Ple municipal va aprovar dijous 2 de març inicialment una modificació puntual del Pla General d’Ordenació en l’àmbit discontinu Cafè Nou/Cercle Catòlic/Angeleta Ferrer. La requalificació permet aconseguir nous equipaments públics destinats a activitats socioculturals, mantenir i potenciar les activitats actuals del Cercle Catòlic per consolidar-lo com equipament privat, i reubicar l’aprofitament terciari en l’àrea comercial més adequada de la plaça de Cuba.

 


La proposta parteix de la voluntat del Patronat de la Sagrada Família d’intervenir i millorar les instal·lacions de l’àmbit del Cercle Catòlic –Sala Cabanyes, Escola Balmes, Els Gramanets i la Unió Esportiva Mataró–, activitats de llarga tradició, molt utilitzades pels mataronins. Les reformes estructurals necessàries per establir la coberta i part dels forjats d’aquestes construccions antigues no estan permeses amb l’ordenació urbanística actual. El planejament en vigor preveia la substitució de bona part d’aquestes edificacions per convertir-les en una àrea de serveis privats terciaris, creant una nova sala cultural i amb la cessió d’una plaça pública equivalent al 40% de la superfície del sòl.

 


La modificació aprovada inicialment pel Ple contempla, en canvi, qualificar d’equipament privat l’àmbit del Cercle Catòlic, mantenint el parc actual d’equipaments edificat (2.020 m² de sòl) i traslladant l’obligació de cessió de la zona verda (1.856 m²) al Pati del Cafè Nou. A la vegada, a l’àmbit de la Presó es reserven com a equipament públic els 438 m² de sòl de l’edifici del Cafè Nou, que l’Ajuntament preveu reformar en el futur, mentre que l’aprofitament terciari previst es traspassa a l’àmbit de l’antic edifici de l’escola Angeleta Ferrer (1.033 m² de sòl, que suposen un màxim de 2.000 m² de sostre) per garantir la seva integració amb l’àrea comercial de la plaça de Cuba. 
 


Modificació del conveni sobre el Pati del Cafè Nou


El Ple també va aprovar inicialment una modificació del conveni signat per l’Ajuntament amb el Patronat Sagrada Família, el Cercle Catòlic i la Unió de Cooperadors de Mataró. En concret, s’aprova l’addenda segona al conveni, que determina que el Pati del Cafè Nou s’obtindrà per reparcel•lació voluntària i no per expropiació.
El document de modificació urbanística ha de passar ara els tràmits d’informació pública d’un mes, aprovació provisional de nou per part del Ple municipal i aprovació definitiva per part de la Generalitat de Catalunya.