Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una nova fase de la rehabilitació del Cementiri Municipal dels Caputxins refà l’escalinata

Escoltar

Una nova fase de la rehabilitació del Cementiri Municipal dels Caputxins refà l’escalinata

També es reformen quatre illes de nínxols

El Cementiri Municipal dels Caputxins té en marxa una nova fase de les actuacions previstes al Pla director per a la rehabilitació de l’espai. Les obres afecten sobretot a l’escalinata, que es reforma sencera, i també es fan treballs de millora del clavegueram i impermeabilització de cobertes a les barres de nínxols.

 


Pel que fa a l’escalinata, es canvien tots els esglaons ceràmics per uns de nous amb totxo manual massís reproduint el seu aspecte original. S’aprofita que s’aixeca l’esglaona’t per substituir el clavegueram per un altre amb més capacitat. Els desguassos es connecten al nou col•lector dels vials que hi ha entre les illes de nínxols a banda i banda de l’escala principal.

 


A les illes A, B, C i D s’impermeabilitzen les cobertes i es reforma la part exterior dels nínxols amb aplacats de pedra artificial i refent els revestiments amb estucats. A més, es fa una actuació per millorar l’evacuació d’aigües pluvials a l’àmbit de la segona ampliació de llevant i es pavimenta l’accés de vehicles de servei fins a la primera ampliació de llevant.

 


Aquests treballs van començar al gener i estaran enllestits al proper mes de juliol.

 


D’altra banda, entre gener a juliol de 2018 es donarà continuïtat al Pla director amb una nova fase de rehabilitació que contemplarà, entre d’altres, l’arranjament i impermeabilització dels pòrtics est i oest i de la cúpula de la Capella, i la millora de l’evacuació d’aigües pluvials a l’àmbit de la primera ampliació de llevant.

 


Aquestes dues darreres fases –la que s’executa aquest any i la del 2018– s’han adjudicat a l’empresa Eurocatalana Obres i Serveis SL per un import de 477.949 € (IVA inclòs). El cost anirà a càrrec de l’empresa concessionària dels cementiris, Cementiris Metropolitans, CGC SL, tal i com contempla el contracte d’explotació.