Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unanimitat al Ple per abordar la problemàtica de l’oci nocturn a Mataró

Escoltar

Unanimitat al Ple per abordar la problemàtica de l’oci nocturn a Mataró

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dijous passat, 2 de febrer, una proposta de resolució presentada pel grup d’ERC-MES-AM per confeccionar a la màxima brevetat possible el Pla d’oci nocturn, amb implicació de tots els agents afectats. La proposta es va aprovar per unanimitat de tots els grups.

 


El text íntegre aprovat és el següent:

 


“Un dels problemes endèmics al polígon industrial de Pla d’en Boet, una zona de la ciutat amb una gran oferta d’oci nocturn, és entre d’altres, la pràctica del botellot.

 


Cada cap de setmana es repeteixen els inconvenients, no només per als veïns i negocis de la zona, derivats sobretot del soroll, de la brutícia i dels aldarulls al carrer, sinó també de salut pública, de sexisme, de seguretat en tot el recorregut des de l’estació de tren, de molèsties per als viatgers en els combois d’anada i tornada, etcètera, etcètera...

 


El Consell Territorial del Pla d’en Boet ha recollit recurrentment aquestes queixes dels veïns i ha rebut també diverses propostes d’acció per part dels diferents governs que mai han aconseguit solucionar el tema. La situació segueix essent la mateixa.

 


En aquests moments, una vegada l’Ajuntament de Sabadell ha tancat la Zona Hermètica i l’Ajuntament de Blanes ha imposat restriccions temporals a alguns locals, es fa urgent prendre una determinació respecte aquesta situació.

 


Volem ser la capital de l’oci nocturn metropolità? Quina és l’oferta d’oci que interessa a la ciutat? En quines condicions?

 


Cal una reflexió en profunditat per part de tothom, que ajudi el Govern a enllestir amb la màxima celeritat un nou Pla d’Oci Nocturn, sostenible, que configuri una oferta d’oci atractiva per als nostres joves i que sigui, al mateix temps, respectuosa amb els veïns i amb la ciutat.

 


Per això, el Grup Municipal d’ERC-Moviment d’Esquerres proposa al Ple l’adopció dels següents acords:

 


1. Efectuar un diagnòstic complet de la situació, analitzant de manera integral la zona d’oci del Pla d’en Boet i detallant efectes en l’espai urbà, en la salut pública, en la tipologia de publicitat, en la neteja i en la delinqüència diversa.

 


2. En col·laboració amb el Consell Territorial de Pla d’en Boet-Peramàs, amb els Consells de Joventut, Salut, Igualtat i Seguretat i amb tots els agents afectats (des d’operadors fins a RENFE i Policia Local, confeccionar a la màxima brevetat el Pla d’oci nocturn que ja apareixia al PAM 2016, que contempli i solucioni totes les problemàtiques descrites i que reforci els seus aspectes positius.”