Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“El relat d’una exposició” del M|A|C mini guanya un premi de l’Associació Catalana de Crítics d’Art

Escoltar

“El relat d’una exposició” del M|A|C mini guanya un premi de l’Associació Catalana de Crítics d’Art

L’exposició “El relat d'una exposició” es va visitar a Can Palauet del 10 de març al 21 de maig del 2017



L’Associació Catalana de Crítics d’Art ha atorgat el PREMI ACCA 2017 a “El relat d’una exposició”, un projecte del M|A|C mini, en l’acte que es va celebrar el 12 d’abril, a l’Auditori del MACBA. Aquest projecte que es va dur a terme durant la primavera del 2017 s’ha imposat en la categoria d’Educació. Un altre projecte de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, “Jaume Sans (1914-1987). La seducció de les avantguardes”, que era un dels finalistes de la categoria de Recerca, no s’ha endut el guardó.




El relat d’una exposició va treballar la realització d’una exposició d’art contemporani amb els nens i nenes de 5è de primària de les escoles Angeleta Ferrer i Montserrat Solà de Mataró.

El projecte es plantejava com a treball de curs, de caràcter transversal, en què aquests nens i nenes de 5è van rebre l’encàrrec d’idear una exposició d’art contemporani per a les sales d’exposicions de Can Palauet. Ells i elles van fer de comissaris, van triar el que s’explicava a l’exposició, van conèixer els artistes i van triar-ne peces; van aprendre com es fa la producció d’una exposició i van dissenyar-la: pensant l’espai i com disposar les peces; redactant les cartel·les i els fulls de sala; col·laborant en el muntatge; documentant el procés i, finalment, pensant i executant el servei educatiu i les activitats complementàries.




Tretze peces de tretze artistes contemporanis van omplir les sales d'exposicions de Can Palauet. Obres d'Ignasi Aballí, Martí Anson, Isabel Banal, Bestué-Vives, Curro Claret, Enric Farrés Duran, Rafel G. Bianchi, Neil Harbisson, Jordi Lafon i Montsita Rierola, Mariona Moncunill, Perejaume, Raül Roncero i Belén Uriel.




Amb aquest projecte es pretenia fer conèixer l’art i els llenguatges contemporanis des de dins, amb l’objectiu d’explicar l’exposició amb les paraules d’aquests infants.




L’exposició “El relat d'una exposició” va poder visitar-se a sales d’exposicions de Can Palauet del 10 de març al 21 de maig de 2017.






Els premis ACCA




Els Premis de l’Associació Catalana de Crítics d’Art tenen una vida de llarg recorregut. Enguany s’ha celebrat la 34ena edició.




Els Premis ACCA s’atorguen a l’activitat creadora, galerística i crítica desenvolupada a Catalunya, en un ampli marc que inclou exposicions en museus i galeries, centres de producció, comissariats, edicions, tant de l’àmbit públic com privat.




Les diferents categories dels premis són: Espais i iniciatives, Educació, Recerca, Crítica d’Art, Comissariat i Projecte artístic.




La història dels Premis ACCA no deixa de ser una visió de la història de l’art català en els últims trenta anys. Una comissió anual proposa 5 nominats per cada categoria i els premis els concedeixen per mitjà de votació electrònica tots els membres de l’associació. El guardó consisteix en un diploma presidit pel dibuix que Joan Miró va dissenyar expressament per a l’Associació Catalana de Crítics d’Art, l’original del qual es conserva al MACBA.




En la darrera edició dels premis Mataró ja en va resultar guanyadora del premi ACCA al millor projecte de recerca per Antònia Maria Perelló i el M|A|C (Mataró Art Contemporani) per l’exposició “Agafeu-vos de la mà i pugeu a l’infern”, després d’una exhaustiva investigació sobre l’obra de l’artista Ramon Guillen-Balmes.